Ensimmäisenä opiskeluvuotena hallitukseen

Blogi

Moips vaan kaikille!

Nimeni on Akseli Helenius ja 2019 syksyllä aloitin opinnot Turun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmassa. Ensimmäisenä viikkona tuli paljon tietoa kaikista koulun asioista, mutta Opiskelijakunta TUO jäi silloin isoimpana asiana mieleen. Nyt en enää tässä vaiheessa opiskeluitani muista, kuka meidän InfoTUOkion tuolloin piti, mutta hän sai minut enemmän kuin kiinnostumaan opiskelijakunnan toiminnasta.

Ensimmäisen kahden viikon aikana tutustuin myös sen aikaisen hallituksen jäseneen. Hän kertoi minulle paljon opiskelijakunnan toiminnasta muun muassa mitä se pitää sisällään ja mihin pääset vaikuttamaan. Asia, jota hän vahvasti painotti, oli: ”Kannattaa ehdottomasti hakea”. No minähän sitten hain.

Kun järjestäytymiskokous sitten hetken päästä koitti, minua esitettiin hallitukseen. Siitä alkoi tieni opiskelijakunnan hallituksessa ja eikä suunnitelmissani myöskään ole vielä lähteä tältä tieltä.

Vuoden alussa, ilman mitään kokemusta mistään järjestötoiminnasta, olin vähän pihalla kaikesta. Piti päivittää kalenteria, käydä toimistolla, muistaa tehdä dokumentteja ja lukea esityslistoja. Nopeasti pääsin myös pitämään jäsenpalvelua ja ständeilemään, jotka molemmat olivat täysin uusia asioita. Kaikki tämä, mitä olen päässyt kuluvana vuotena tekemään tapahtumien järjestämisestä tai tuutorihaastatteluihin, on ollut korvaamattoman arvokasta. Kaikki hallituksemme jäsenet ovat olleet todella auttavaisia, tsemppaavia ja ennen kaikkea mahtavia kollegoja.

Suosittelisinko lähtemään ensimmäisenä opiskeluvuotena hallitukseen? Aivan varmasti! Omaa valintaani en ole katunut päivääkään, vaikka välillä onkin ollut pitkiä ja raskaita päiviä. Opiskelijakunnassa pääsee tekemään niin paljon asioita, jotka tulevat auttamaan myöhemmässä elämässä.

Jos sinulla on edes vähän kiinnostusta vaikuttaa opiskelijoiden asioihin, kannattaa lähteä mukaan toimintaan. Sitä päätöstä et tule katumaan. Jos tulee vielä mitään kysymyksiä, voit laittaa niitä vapaasti tulemaan!