EV: Auttaako ketään, jos tarvitsen apua? 

Blogi

Vuoden 2021 toinen ja tältä erää viimeinen Mitä, Missä, Milloin? -iltapäivä järjestettiin 23.2. opiskelijakunnan YouTube kanavan kautta. Ensimmäisestä kerrasta oppineina tällä kertaa tilaisuudessa oli erillinen mikki ja kamera, jotta vieraiden äänet saatiin paremmin striimattua. Tilaisuuden vieraaksi saimme Tsempparin, joka on toiminut pitkään jo opiskelijoiden apuna monissa erilaisissa tilanteissa.

Mikä on Tsemppari?

Tsemppari – Nuorten Aikuisten Kohtaamispaikka tarjoaa avointa matalan kynnyksen toimintaa 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille mielenterveyden tueksi. Toiminta on ammatillisesti ohjattua, eikä vaadi sitoutumista. Tsemppari on toiminut Opiskelijakunta TUOn yhteistyökumppanina usean vuoden ajan ja olemme yhdessä pyrkineet luomaan erilaisia ratkaisuja opiskelijoiden arjen ja haasteiden tueksi.

Blogin otsikko on raflaavasti ”Auttaako ketään, jos tarvitsen apua?”, sillä näin moni varmasti tällä hetkellä ajattelee. Olemme nyt olleet reilun vuoden enemmän tai vähemmän etäopinnoissa ja sosiaaliset kontaktit on vedetty minimiin. Koko ajan pyydetään vaan jaksamaan, tsemppaamaan ja kestämään epätietoisuutta sekä sitä, että elämämme on rajoitettua. Samaan aikaan valtaosa opiskelijoista asuu pienissä asunnoissa, joissa vietetään nyt melkein 24 tuntia vuorokaudesta. Se, jos jokin alkaa vaikuttamaan siihen, että sellainen tunne kuin ”seinät kaatuvat päälle” alkaa hiipimään ajatuksiin. Lisäksi samaan aikaan pitäisi saada opintoja eteenpäin, kesätyöpaikka ja suunnitella muutenkin elämää, tulevaisuutta. Helppoa ei ole ei! Mutta kyllä tästä selvitään ja vielä se ”aikaisempaan normaaliin” palaaminen jotenkin tapahtuu.

No olisiko sitä apua saatavilla?

Kyllä on! Esimerkiksi Turussa on monia erilaisia niin sanottuja kolmannen sektorin toimijoita, jotka tarjoavat apuaan nuorille ja opiskelijoille. Esimerkkejä olisi monia, mutta nostan nyt vain muutaman tähän: Tsemppari, Syli, FinFami, oppilaitos pastori sekä opintopsykologimme Turun ammattikorkeakoulusta. Nämä kaikki auttavat muun muassa meidän opiskelijoita parhaansa mukaan.

Et koskaan jää yksin, jos tarvitset apua – muista vaan pyytää sitä.

Mitä, Missä, Milloin? -iltapäivät loppuvat tältä erää. Haluamme kiittää kaikkia Mitä, Missä, Milloin? -iltapäiviin osallistuneita puhujia kuin seuraajia. Opiskelijakunta pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti ja pyrimme vastaamaan paremmin opiskelijoiden tarpeisiin.