EV: Uusi vuosi, sama tilanne, uusi EV-vastaava

Blogi

Heippa kaikille!

Uusi vuosi ja uudet kujeet vai miten se menikään? No ei ihan uusia kujeita saatu, vaikka vuosi vaihtui. Koronatilanne edelleen haastaa päivittäistä arkeamme ja vaikeuttaa sosiaalisia kontakteja. Onneksemme tilannetta helpottamaan on löydetty rokote, jota on jo alettu antamaan ns. eturintamassa taistelevalle hoitohenkilökunnalle. Toivottavasti kohta aloitetaan massarokottaminen, jotta saisimme suojan tätä ikävää virusta vastaan ja voisimme taas nähdä ja kokea asioita ilman pelkoa sairastumisesta.

Mikäs sitten muuttui vuoden vaihteessa? No ainakin sen verran, että minä aloitin edunvalvonnastavastaavana hallituksen jäsenenä! Olen Akseli Helenius ja opiskelen toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa ja suuntautumisenani on terveysteknologia. Osa teistä voi muistaa mut jo viime vuodelta TUOn hallituksen jäsenenä. Silloin vastuullani oli keväällä tapahtumat ja syksyllä tuutorointi. Tänä vuonna vastuulleni kuuluu koulutus-, sosiaali- ja kuntapolitiikka sekä tietenkin ihanat johtoryhmävastaavat. Osallistun siis aktiivisesti korkeakoulun eri työryhmiin ja edustan siellä opiskelijoiden mielipidettä sekä kerron toiveista asioiden kehittämiseksi.

Ei varmasti ole kenenkään mielestä superia olla koko ajan vain etänä ja opiskella tietokoneen näytön välityksessä ilman kontaktia muihin opiskelijoihin. Teemme opiskelijakunnassa hartia voimin työtä sen eteen, että saisimme varmistettua opetuksen laadun etenkin näin verkko-opetusaikana ja olemme puuttuneet erilaisiin ongelmatilanteisiin liittyen opetuksen laatuun. Tulemme jatkamaan tätä työtä aktiivisesti.

Tänä keväänä opiskelijakunta pyrkii järjestämään opiskelijoille kaikkea kivaa rajoituksien puitteissa. Ensimmäisenä näistä on Mitä, Missä Milloin? -iltapäivien ensimmäinen osa 27.1., jossa puhujana on AMK:n rehtori / toimitusjohtaja Vesa Taatila. MMM-iltapäivän puhujaosuus striimataan opiskelijakunnan YouTube -kanavalle, jossa voi myös kysyä kysymyksiä puhujalta. Maaliskuuhun päin mennessämme voimme toivottavasti järjestää meidän opiskelijakuntamme ikioman risteilyn, KevätBreikkerin. Huhtikuussa ennen vappua järjestämme 19.4.–23.4. opiskelijoiden mielenterveysviikon yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien kanssa. Tästä tulee lisää infoa lähempänä ajankohtaa!

Lopuksi vielä haluaisin ilmoittaa, että Turun AMK järjestää pedagogisen lähestymistavan teema-arvioinnin, ja tähän tarvitsisimme vielä paljon opiskelijaedustajia. Teema-auditoinnit ovat korkeakoulun sisäisen tarkastelun työkaluja, ja lopputulos menee aina tiedoksi korkeakoulun johdolle. Korkeakoulun johto sitten päättää esille nousseiden ongelmien pohjalta, että mitä aloitetaan ratkaisemaan ja millä aikataululla. Kaikkia asioita pyritään korjaamaan, mutta yleisesti esille nostetaan 1–3 isompaa kokonaisuutta. Toteutus tapahtuu etänä 11.2. klo. 8:30-11:00. Mikäli kiinnostaa, laittakaa sähköpostia osoitteeseen: akseli.helenius@opiskelijakunta.net! :)