Mikä on Opiskelijoiden Liikuntaliitto?

Blogi

Harrastatko liikuntaa? Tuletko kouluun kävellen tai pyörällä? Istutko mielestäsi liikaa koulupäivän aikana? Tarjoaako koulu sinulle mielekkäitä liikkumismahdollisuuksia? Muun muassa tällaisiin asioihin Opiskelijoiden Liikuntaliitto pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan.

Ai mikä on Opiskelijoiden Liikuntaliitto? Opiskelijoiden Liikuntaliitto, tuttavallisemmin OLL, on opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Eli se siis valvoo ja pyrkii edistämään opiskelijoiden liikkuvuutta ja yleistä aktiivisuutta valtakunnallisella tasolla.

Kun itse lähdin viime vuoden lopussa mukaan opiskelija-aktiivitoimintaan, en tiennyt OLL:sta juuri mitään. Tiesin sen liittyvän liikuntaan, joka sattui itseäni kiinnostamaan, joten päätin lähteä selvittämään mitä Opiskelijoiden Liikuntaliitossa oikein tapahtuu. OLL järjestää vuosittain kolme sektoritapaamista, jossa eri opiskelija- ja ylioppilaskuntien edustajat tapaavat ja keskustelevat siitä, miten liikunta heidän korkeakoulussaan hoidetaan, sekä mitä korkeakoululiikunnan saralla tapahtuu valtakunnallisesti. Vaikka meillä Turussa onkin iki-ihana CampusSport, ei kaikilla paikkakunnilla ole korkeakouluopiskelijoille järjestettyä liikuntapalvelua.

Koen, että opiskelijakunta TUO on saanut Opiskelijoiden Liikuntaliitosta eniten hyötyä OLL:n tekemistä tutkimuksista. Nämä toimivat hyvinä taustapapereina, kun mennään keskustelemaan esimerkiksi ammattikorkeakoulun hallituksen kanssa kouluun liittyvistä uudistuksista. Varsinkin uudelle kupittaan kampusalueelle on erittäin tärkeää saada mahdollisimman hyvät kevyen liikenteen väylät, kun ihmisten määrä alueella lisääntyy, ja parkkipaikat vähenevät entisestään. OLL:n tuottamista taustapapereista tulee olemaan tämän asian eteenpäin viemisessä suuri apu.

Opiskelijoiden liikuntaliiton suurin tavoite on saada 50% opiskelijoista liikkumaan terveyteensä nähden tarpeeksi vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä luku on noin 30%, joten vielä on matkaa tavoitteeseen. Tämän vuoksi onkin hyvä miettiä aika ajoin omia liikuntatottumuksiaan, ja miettiä miten saisi lisättyä päivän aikaista aktiivitasoaan.

Aktiivista syksyä kaikille!Kommentit on suljettu.