Poikkeusoloissakin katse eteenpäin!

Blogi

Heippa kaikille,

Olen Ilona Piira ja TUOn hallituksessa ensimmäistä vuotta. Vastuualueena minulla on tuutorointi. Niissä merkeissä olenkin päässyt tapaamaan opiskelijoita lähes kaikilta aloilta Turun AMK:ssa. Heti tammikuussa aloitettiin tiukat haastattelut ja saimme yhdessä tuutorivastaavien kanssa valittua hyvän joukon vertaistuutoreita auttamaan ensi syksynä opintojaan aloittavia. Hyvä tuuri oli meidän puolellamme, sillä saimme kaikki koulutukset uusille tuutoreille pidettyä ennen verkkoihmisiksi muuttumista.

Nyt alammekin seuraavaksi tuutoreiden kanssa yhdessä suunnata katsetta syksyyn ja orientoivien hurjaan rutistukseen. Uskon, että siihen mennessä saadaan myös kaikille tuutoreille heidän tunnusmerkkinsä, eli T-paidat. Paljon kaikkea muutakin kivaa tehdään tuutorien kanssa vielä jo ennen syksyä, sillä meitä odottavat silloin myös KNB ja PNB. Keltanokka- ja Punanenäbileiden suunnittelu on jo käynnissä ja syksyllä voidaan toivottavasti repäistä taas juhlat kunnolla käyntiin ja ottaa vähän menetettyä aikaa takaisin IRL (In Real Life).

Elämme erityislaatuisia aikoja ja olemme siksi nyt siirtyneet entistä tiiviimmin internetin ihmeelliseen maailmaan. TUO porskuttaa menemään täyttä häkää ja olette monet jo löytäneetkin tienne TUOn Discordiin ja seuranneet aktiivisesti tiedotusta. Minäkin olen oppinut muutamia uusia pelejä ja sovellusosaaminen on hypännyt ison harppauksen eteenpäin. Onneksi on aina löytynyt joku neuvomaan, kun on ollut jossain asiassa menossa pieleen. Eihän se nyt niin vaarallista ole, että lähettää saman sähköpostin porukalle neljä kertaa, vai mitä? Ainakin se viesti meni perille.

Olen myös tänä vuonna mukana OTE-hankkeessa. Hanketta toteutetaan usean ammattikorkeakoulun kanssa yhdessä. Tavoitteena on korkeakouluopiskelijoiden työllistymisen tukeminen erilaisin keinoin siten, että opiskelijat ovat itse mukana suunnittelemassa niitä keinoja. OTE-hankkeen valtakunnallinen seminaari oli juuri huhtikuun alussa. Sen piti olla Turussa ICT-cityssä, mutta nyt se järjestettiin verkossa. Se toimi oikeastaan paljon paremmin kuin olin uskaltanut toivoa. OTE-hankkeessa on muutenkin mietitty paljon verkon tuomia mahdollisuuksia työnhakuun ja osaamisen esittelyyn, joten webinaari oli oikeastaan ihan hyvä tapa testata verkkoympäristöä ihan käytännössä.

Vappu juhlittiin ja kevät on hyvässä vauhdissa. Toivottavasti päästään pian palaamaan normaaliarkeen. Oikein odotan, että pääsen ihmisjoukon keskelle hälinään. Vaikka olenkin nauttinut perheen kanssa luontoretkeilystä, leipomisesta, pelailusta ja yhteisestä ajasta, niin hiljaiselo ei ole ihan ominta juttua kuitenkaan.

Pidetään huolta itsestämme sekä toisista ja pidetään ystäviin etänä yhteyttä niin jaksetaan!