Poikkitieteellistä puuhaa wappumielisille!

Blogi

Turun Wappuradio ry on syksyllä 2018 perustettu Turun poikkitieteellisin ja korkeakoulurajoja rikkovin opiskelijayhdistys. Yhdistys toteuttaa wappuisin viikon mittaisen radiolähetyksen. Radion toimituksen tekijäjoukko koostuu pääosin Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston opiskelijoista. Kumppanuusyhdistyssopimus Opiskelijakunta TUOn kanssa tuo radiota entistä lähemmäs Turun AMK:n opiskelijoita.

Millaista on Turun Wappuradion toiminta?

Radion toiminta on heti perustamisesta lähtien ollut avointa ja poikkitieteellistä. Yhdistyksen jäseneksi pääseminen on vaivatonta. Helpoiten mukaan pääsee tulemalla paikalle lähes viikoittain pidettäviin kokouksiin – tarvitset vain halua jakaa wappumieltä! Toiminta on hyvin rentoa ja jäsenet saavat tehdä juuri sitä mitä itse haluavat radion toteuttamiseksi.

Yhdistys pyörii itsenäisten tiimien toimesta, joihin saa liittyä oman mielenkiinnon mukaisesti. Tiimeissä pääsee mm. näpräämään monenlaisen tekniikan kanssa, suunnittelemaan ohjelmia, ääninäyttelemään, järjestämään tapahtumia ja toteuttamaan koulutuksia. Vaikka Turun Wappuradion toiminta tähtääkin wappua edeltävään viikon mittaisen lähetyksen toteuttamiseen, on aktiviteettia ympäri vuoden erilaisten promo-, virkistys ja koulutustapahtumien muodossa. Syssyllä 2019 järjestettiin myös kaksipäiväinen pop-up radio koulujen alkaessa.

Wappu 2020

Turun Wappuradion toinen wappulähetys tuo iloisen ja aurinkoisen kevään turvallisesti jokaisen kotiin tänäkin vuonna. Lähetys on kuultavissa  23.‑30.4.2020 osoitteessa www.turunwappuradio.com ja FM-taajudella 93,8 MHz. Viikon aikana kuullaan yli 70 erilaista wappuisaa ohjelmaa kellon ympäri. Noin 140 wappumielisen tekijän joukkoon kuuluu liuta juontajia, tuottajia ja muita toimituksen jäseniä. Tekijäkaarti koostuu pääosin turkulaisista korkeakouluopiskelijoista, valmistuneitakin mahtuu mukaan. Studiomme sijaitsee tänä vuonna Yliopiston kupeessa Turku-salissa.

Jos kiinnostuit toiminnasta, sivuiltamme löytyy lisää infoa mm. tulevien kokousten ja tapahtumien kalenteri. Voit myös laittaa toimitukselle suoraan viestiä sähköpostilla tai somen kautta, mikäli haluat mukaan tekemään Turun parasta wappuradiota!