Politiikan Approbatur

Blogi

Osallistuin kesällä Kokoomusnuorten järjestämään Politiikan Approbatur -koulutukseen. Approjen tarkoituksena oli saada lisää sisältöä omaan ajatteluun sekä haastaa omia mielipiteitä ja näkemyksiä maailmasta. Alustajina tilaisuudessa toimi muun muassa kansanedustajia, professori, toiminnanjohtaja sekä toimitusjohtajia. Aiheet käsittelivät muun muassa finanssialaa, sosiaali- ja terveysalaa, brändiä sekä poliittista toimintaa. Koulutuksessa jokainen alustaja toi esille omaa osaamistaan sekä pääsimme haastamaan heitä kunnolla.

Parasta koko koulutuksessa oli luultavasti keskusteluni Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orvon kanssa liittyen koulutusleikkauksiin.

Miksi osallistua tällaiseen koulutukseen? 

Koulutuksen suurinta antia oli asiantuntevat puhujat ja tätä kautta oman osaamisen lisääminen.
Tämän tyyppiseen koulutukseen kannattaa osallistua ehdottomasti siksi, että pääsee rauhassa keskustelemaan todella fiksujen ja tärkeiden ihmisten kanssa.
Montako kertaa olet saanut keskustella kahden kesken kansanedustajan kanssa juuri niistä asioista, jotka sinua kiinnostavat?

Koulutuksessa on myös paljon muita nuoria, fiksuja tyyppejä, joiden kanssa voit luoda uusia verkostoja. Voihan olla, että se kaveri, jonka näit koulutuksessa, on seuraavaksi rekrytoimassa sinua? Tai asiakkaanasi? Tai vinkkaa sinulle uuden duunipaikan?

Tässä välissä haluan painottaa, että sinun ei tarvitse osallistua juuri jonkin puolueen koulutukseen kartuttaaksesi tietämystäsi. Esimerkiksi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää todella hyviä koulutuksia, joihin kannattaa ehdottomasti osallistua.

Koulutus ei sisältänyt ainoastaan tiukkaa asiaa vaan myös rentoa oppimista. Saimme esimerkiksi koulutusta tapakouluttaja Kaarina Suonperältä, joka toimii tapaseuran puheenjohtajana. Tapaseuran vuoden käyttäytyjä palkinnon ovat esimerkiksi saaneet Kenraali, Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ja Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen. Hänen koulutuksensa jälkeen jokainen osaa käyttäytyä juhlissa etiketin mukaisesti.

Koulutukseen liittyy myös muutama muukin mukava ja hauska tapahtuma, joita en kuitenkaan kaikkia halua paljastaa.

Yksisarvisia vai politiikkaa? 

Yhteenvetona haluan sanoa, että omasta mielestäni koulutus oli aivan loistava!
Viikko piti sisällään todella paljon ohjelmaa – niin asiasisältöjä kuin rentoa meininkiäkin.
Kaikesta koulutuksesta on hyötyä, kun se toteutetaan kunnolla ja siitä saa kerrytettyä lisää osaamista.
Viikko piti sisällään paljon politiikkaa, uusia ajatuksia, omien mielipiteiden haastamista, uusia ystäviä, vesirangaistuksia sekä iloa ja uuden oppimista.

Vinkki sinulle hyvä lukija:  
Ensi vuonna osallistu vähintään yhteen sellaiseen koulutukseen, jossa joudut oikeasti laittamaan itsesi täysillä peliin – suosittelen sitä!