Puheenjohtajan blogi: Merkintöjä vauhdikkaalta tammikuulta

Blogi

Hei taas, rakkaat lukijat!

Edellisissä teksteissäni olen kertonut teille TUOn toiminnasta yleisellä tasolla. Toivottavasti niistä on syntynyt hyvä kuva siitä, miten opiskelijakunta kutakuinkin toimii. Tässä kirjoituksessa päästään lopulta vuoden 2019 kuulumisiin. Tammikuu on yksi kiireisimpiä kuukausia meille TUOlaisille, joten älkää ihmetelkö tapahtumien määrää. Niitä nimittäin riittää!

Kauteni alkoi virallisesti vuoden 2019 alussa, ja tammikuussa pääsin ensimmäiseksi osallistumaan hallitukseen perinteensiirtoon. Siinä vanhat hallituslaiset esittelevät kirjalliset ohjeensa eli ns. testamenttinsa seuraajilleen, antavat viimeiset neuvot ja vastaavat kysymyksiin tehtäviin liittyen.

Seuraavaksi osallistuin uuden hallituksen perehdytykseen. Siellä käydään läpi opiskelijakunnan tarkoitus ja toiminta, tutustutaan tärkeimpiin yhteistyökumppaneihin jne. Yksi TUOn tärkeimmistä yhteistyökumppaneista on tietysti Turun ammattikorkeakoulu. Siksi rehtori Vesa Taatila tulee joka vuosi kertomaan yleistä tietoa koulustamme ja keskustelemaan yhteistyöstä tulevalle vuodelle.

Älkää ihmetelkö tapahtumien määrää. Niitä nimittäin riittää!

Perehdytyksen jälkeen pidettiin WWF:n (eli Wide West Finlandin, eli laajennetun läntisen Suomen opiskelijakuntien) yhteiskoulutus, jossa saimme myös tilaisuuden tutustua toisiimme ja verkostoitua. WWF-koulutuksen järjestämisvuoro kiertää, ja tänä vuonna vuoro osui TUOlle.

TUOn henkilöstö vastasi koulutuksen järjestämisestä, ja saimmekin melkoisen kattauksen vierailijoita: valtiovarainministeri Petteri Orpo kävi tervehtimässä meitä, Juhana Helmenkalastaja veti esiintymiskoulutuksen, Miltton-viestintäyrityksen Emma-Stina Vehmanen luennoi vaikuttamisviestinnästä ja Avidly-mainostoimiston Maria Flemmich kertoi brändinrakentamisesta. Kaikki puheenvuorot olivat hyvin asiantuntevia ja antoivat meille hyviä eväitä tulevaan vuoteen.

Pian koulutuksen jälkeen vuorossa oli vuoden ensimmäinen edustajiston illanvietto. Halusimme Miron kanssa järjestää uuden edustajiston ensimmäisen tapahtuman ilman asialistaa, tarkoituksena vain tutustua uusiin edaattoreihin ja viettää aikaa rennoissa merkeissä. Pelasimme siis beer pongia (mutta alkoholittoman tapahtuman hengessä vedellä), juttelimme ja tutustuimme toisiimme.

Seuraavaksi tie vei Helsinkiin Opku+-perehdytykseen. Opku+ on opiskelijakuntayhteisö, johon kuuluvat TUOn lisäksi ASK, Helga, HUMAKO, Laureamko, METKA ja O’Diako. Toimijoiden yhteisten koulutusten ja yhteisen jäsenrekisterin lisäksi Opku+-yhteistyöstä on se hyöty, että siihen kuuluvien opiskelijakuntien jäsenet saavat alennuksia toistensa tapahtumiin (siis esim. me TUOlaiset pääsemme täällä Turussa jäsenhintaan myös HUMAKOn ja O’Diakon järjestämiin tapahtumiin) ja voivat myös hoitaa asioitaan toistensa jäsenpalvelussa.

Opku+-perehdytyksen jälkeisenä päivänä nousimme laivaan ja lähdimme Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin Lähtölaukaus-risteilylle, jolle kutsutaan kaikki opiskelijakunnat ympäri Suomen. Risteilyllä tavataan muita opiskelijakuntatoimijoita ja kouluttaudutaan. Tällä kertaa risteilyohjelmassa oli muun muassa supervaalikevään 2019 kaksiin vaaleihin ja opiskelijaliikkeen vaalitavoitteisiin perehtyminen.

Tämän jälkeen oli taas edustajiston illanvieton vuoro. Normaalisti pyrimme illanvietoissa käsittelemään edustajiston kokoukseen tulevia asioita etukäteen rennoissa merkeissä. Näin varmistamme, että varsinaiset kokoukset eivät veny liian pitkiksi.

Tammikuun kalenteriin mahtui vielä muutama hallituksen kokous ja keskusvaalilautakunnan (eli opiskelijakunnan edustajistovaalit suunnittelevan ja toteuttavan porukan) ensimmäinen kokous… Ja niiden myötä ensimmäinen kuukauteni puheenjohtajana ja myös tämä blogiteksti alkaa olla paketissa.

WWF-koulutuksen osallistujia yhteiskuvassa valtiovarainministeri Petteri Orpon kanssa

Alkuvuosi oli kovin kiireinen, mutta vaikka välillä oli rankkaa, koen saaneeni paljon työkaluja tälle vuodelle – ja myös tulevaan työelämään, kun aikanaan valmistun. Jatketaan tästä kevättä kohti seuraavassa tekstissä.

Kiitos taas, kun kävit lukemassa! Ensi kertaan :)

– Jose

Kuvat: Suvi Elo