Tapahtumarikas vuosi

Blogi

Opiskelijakunta TUO on järjestänyt vuonna 2017 monenlaisia tapahtumia. Uuden vuoden lähestyessä voin tyytyväisenä katsoa taaksepäin, sillä meillä on ollut hieno tapahtumavuosi! Tänä vuonna järjestimme Landerundin, Vappusitsit, Vappuvastaanoton, Keltanokka- ja Punanenäbileet sekä uutena tulokkaana TUOmiopäivän approt.

Järjestän tapahtumia, jotta opiskelijoilla olisi hauskaa tekemistä myös lukujärjestyksen ulkopuolella. Onnistuneesta tapahtumasta jää järjestäjän kasvoille hymy ja hyvä fiilis. Itse pyrin kehittämään tapahtumia opiskelijoille sopiviksi parhaalla mahdollisella tavalla, ja siksi osallistujilta saatava palaute on tärkeä osa tapahtuman järjestämistä.

Tapahtuman järjestämisessä hienointa on opiskelijoiden yhteisöllisyys ja opiskelijakulttuurin näkyvyys. On tärkeää, että opiskelijoilla on oma vahva kulttuurinsa Turussa. Siihen kuuluvat esimerkiksi haalarit ja lakit, joiden lisäksi monilla opiskelijoilla on esimerkiksi oman alansa tai koulutusalayhdistyksen paitoja. Vappuna opiskelijakulttuuri on esillä erityisesti, sillä erilaiset opiskelijatapahtumat näkyvät vahvasti ympäri kaupunkia.

Yhteisöllisyys tulee hyvin esiin opiskelijatapahtumissa. Kokemukseni mukaan bileisiin voi aina mennä etsimään muita saman alan opiskelijoita, eikä koskaan tarvitse olla yksin. Opiskeluaikana syntyy koko elämän kestäviä ystävyyssuhteita, joten ottakaa ajasta kaikki irti. Opiskelen itse kolmatta vuotta, enkä halua vielä valmistua, sillä mielestäni opiskeluelämä on ihmisen parasta aikaa!

Ilman opiskelijatapahtumia ei olisi opiskelijakulttuuria, ja opiskelijakulttuurin teemme me opiskelijat.