Tapahtumat vuonna 2020

Blogi

Kuluva vuosi on ollut vuoristorataa kaikille. Se on vaikuttanut yksilöihin, kouluihin ja järjestöihin. Tapahtumia on peruttu maaliskuusta asti. Tilanne alkaa hieman tasaantua, mutta ei siltikään tarpeeksi. Koko yhteisön arki on muuttunut etäisemmäksi ja se on vaikuttanut huomattavan paljon motivaatioon.

Miten se sitten on vaikuttanut opiskelijakunnan arkeen? Vallitseva tilanne toki on vaikuttanut kaikkiin sektoreihin äärimmäisen paljon, mutta eniten tapahtumasektoriin. Arki on muuttunut etäilyyn ja on sitä vielä vahvasti. Tilanteen jatkuva muuttuminen on saanut kaikki TUO-yhteisön jäsenet toimimaan joustavammin ja parantamaan etätyömahdollisuuksia kotona.

Tapahtumien määrän väheneminen on ollut alusta asti iso muutos. Työmäärä on vähentynyt, mutta TUOlaiset eivät pääse vapaalle ja irtaantumaan arjesta, niin kuin ennen. Ajan myötä se käy raskaaksi, kun elämä on pelkkää työtä ja koulua.
Tämän takia olemme halunneet luoda etätapahtumia ja nyt tilanteen hellittäessä haluamme olla mukana luomassa vastuullisia ja turvallisia tapahtumia muiden järjestöjen kanssa.
Hyviäkin puolia tilanteesta löytyy. Tapahtumasektori on saanut paljon aikaa kehittää tapahtumia ja etämahdollisuuksia. Olemme kehittäneet uusia tapahtumia ja ne ovat onnistuneet hyvin. Järjestimme juuri (eilen ja tänään) Unican kanssa Kampuspubin avajaiset ja tapahtuma sai heti suuren suosion. Tämän johdosta, jatkammekin tapahtumien järjestämistä uudella kampuksella esimerkiksi bingon ja Mestarivisan merkeissä. Olkaa siis kuulolla, mitä kaikkea pubissa tapahtuu! ;)
Järjestämme lokakuussa myös SuperPark-tapahtuman turvallisuus huomioiden. Osallistujarajoitukset on otettu käyttöön ja huolehdimme yleisestä hygieniasta tarkasti. On mahtavaa saada opiskelijoilta positiivista palautetta tällaisista tapahtumista, varsinkin tähän maailman aikaan.

Toivon mukaan loppuvuonna tai viimeistään ensi vuoden alussa voisimme palata taas normaaliin arkeemme. Toki samalla voimme kaikki yhdessä pohtia, oliko entinen normaali hyvä? Pitäisikö meidän ottaa opiksemme tämän vuoden pandemiasta?