Terveellinen opiskelijaruoka on kunnian asia – Unica

Blogi

Tämän lukuvuoden ensimmäinen Mitä, Missä, Milloin -iltapäivä

Unica kävi kertomassa meille uuden kampuksen tapahtumien järjestämismahdollisuuksista sekä suunnitelmista koskien ruokailua.

Kuinka paljon mahdollisuuksia uusi kampus tarjoaa? Monia. Varsinkin ruokailun suhteen. Uudella kampuksella pystytään tarjoamaan samanaikaisesti neljää eri pääruokaa – valinnanvaraa löytyy siis joka päivälle. Opiskelijaruokaa on tarjolla päivittäin kahta erilaista, jotka molemmat ovat Kelan ravintosuositusten mukaan valmistettuja laadukkaita kotiruokia. Vaihtoehtoisesti voit valita vähän hienomman ja hiukan kalliimman Bistro lounaan, jossa päivittäin vaihtuvat valmiiksi kootut lautasannokset tuovat maittavan vaihtoehdon kotiruuan seuraksi. Tämän lisäksi uusi kampuspubimme Kaivomestari tarjoaa fiinimpää ravintolaruokaa. Tälle ruualla ei valitettavasti ole erikseen opiskelijahintaa, mutta noin kymmenen euroa laadukkaasta ravintolaruoasta ei kuulosta huonolta diililtä. Opiskelun täyteisen viikon voi hyvin lopettaa palkitsemalla itsensä hieman tasokkaammalla lounaalla.

Miltä kuulostaisi mahdollisuus järjestää hyvillä turvaväleillä 150 hengen tapahtuma? Ja vieläpä omalla kampuksellamme. Pub Kaivomestarin tiloissa on mahdollista järjestää tapahtumia myös näin poikkeustilanteessa. Jos sinulla tai ystävilläsi on tapahtumaidea, jonka haluaisitte järjestää Kaivomestarissa, ottakaa rohkeasti yhteyttä meidän tapahtumavastaaviin niin katsotaan mitä saadaan luotua!

Entä ruoan ostaminen kampukselta kotiin? Kelan tuella on tällä hetkellä mahdollista ostaa itselle kaksi ateriaa päivässä ja lisäksi esimerkiksi karanteenissa olevalle kaverille kaksi ateriaa. Yhteensä siis neljä ateriaa päivässä ja vaikka kaikki mukaan! Positiivista kehitystä on tapahtunut, sillä aikaisemmin Kela ei ole tukenut “ylimääräisiä” annoksia, vaan opiskelijoiden tuen piiriin kuului yksi ateria päivässä. Nykyisellä mallilla varmistetaan jokaisen opiskelijan ruokailun hoitaminen, riippumatta siitä missä tai miten opiskelet.

Oletko joskus haaveillut ruoasta, jota ei kuitenkaan ole näkynyt ruokalan listoissa? Unica kehittää jatkuvasti valikoimaansa ja toivoo opiskelijoilta toiveita. Olkoon se mummon salainen lihapullaresepti tai gourmet ravintolan etanalautanen, toivoa saa ja toteuttaminen on Unican vahvojen ammattilaisten harteilla.

Muistatteko ajan, jolloin koulun kasvisruoka oli pakastekasviksista tehtyä mössöä? Tulevaisuudessa EduCityn kampuksen ruokalaan valmistuu vegebuffet, jonka laaja ja laadukas valikoima pitää lihaksikkaimmankin ”pupun ruoan mussuttajan” kylläisenä. Buffet avautuu, kunhan saadaan pahin koronatilanne selätettyä. Sitä odotellessa, tarjoaa Unica laadukkaita kasvisruokavaihtoehtoja normaalin ruokamenun osana.

Unican esityksestä sai paljon irti ja voikin todeta, että Unica ottaa oppilaitosten ruokailun vakavasti ja pyrkii tarjoamaan laadukkaan päivittäisen ruoan opiskelijoille. Unica toivoo opiskelijoilta mahdollisimman paljon palautetta, jotta opiskelijaruokailu jatkaa kehittymistä opiskelijoiden tarpeiden mukaiseksi.