TuKoRes – reserviläistoimintaa korkeakoululaisille

Blogi

Helmikuun alussa Turun Korkeakoulujen Reserviläisillä oli ilo solmia kumppanuusyhdistyssopimus Opiskelijakunta TUOn kanssa. Olemme jo pitkään halunneet tavoittaa yliopisto-opiskelijoiden lisäksi kaupunkimme muitakin korkeakoululaisia – toimintammehan on heille tarkoitettua. Toivomme tämän sopimuksen myötä lisääntyvän näkyvyytemme tekevän TuKoResin tunnetuksi AMK:nkin opiskelijoiden parissa.

Huolimatta nimestämme, TuKoResin toiminta on avointa kaikille Turun korkeakouluissa opiskeleville ja jäsenyys säilyy valmistuttua, opiskelijastatusta edellytetään vain liityttäessä.

Millaista toimintaa TuKoResilla sitten on tarjota?

Emme pidä mielekkäänä kilpailla muiden opiskelijajärjestöjen kanssa, vaikka yhteistoimintaa onkin. Ampumavuoroja pienoispistooleilla Kupittaan sisäampumaradalla on lukukausien aikana joka tiistai sekä epäsäännöllisesti ammuntakertoja muillakin aseilla. Kauttamme on mahdollista aloittaa ampumaharrastus edullisesti, osallistua erilaisiin kilpailuihin ja suorittaa kursseja, kuten turvallisen ampujan kurssi ja saada perusteet aseluville.

Muuta toimintaa on joka keskiviikkoinen saunavuoro ja kaikenlainen maanpuolustuksellinen toiminta, josta mainittakoon luennot ja käynnit esimerkiksi museoissa, urheilu, luontoretket, urheilukilpailut ja illanvietot. Unohtaa ei sovi myöskään piirimme (Opiskelijain Reserviupseeripiiri, ORUP) järjestämään vuosittaista excursiota ulkomaille ja partiotaitokilpailuja eri puolilla valtakuntaa. ORUPilla on toimintaa ja TuKoResilla sisaryhdistyksiä useimmilla korkeakoulupaikkakunnilla.

Kaikille toiminnasta kiinnostuneille suosittelemme kotisivuillamme sekä ampuma- ja saunavuoroillamme käyntiä.