Uuden vastuutehtävän äärellä

Blogi

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn toimintaan on ollut ilo liittyä. Olen aiemmin päässyt tuomaan opiskelijoiden kuulumisia ja näkökulmia esille Tekniikan ja Liiketalouden sektorin TELI-tiimissä johtoryhmävastaavana – ja nyt pääsin Markon ja Matiaksen mukaan myös TUOn toimintaan näkemään opiskelijakunnan edunvalvonnan toiminnan pinnan alle.

Aloittaessani olin aika tietämätön siitä mitä kaikkea edunvalvonta pitää sisällään. Pikkuhiljaa olen kuitenkin päässyt mukaan toimintaan ja minulle uusiin toimintatapoihin. Onneksi TUOlaiset ovat vastanneet kysymyksiini sillä niitä on riittänyt, kun olen kartoittanut itselleni, että mitä kaikkea tähän hallitus toimintaan kuuluu. Ja huh, olen kyllä päässyt heti työn touhuun.

Jo ensimmäisten edunvalvonnan tapaamisten aikana minulle alkoi valjeta, mitkä mahdollisuudet minulla on vaikuttaa ja kuinka paljon voin itse tuoda omia tuoreita näkemyksiäni toiminnan kehittämiseen. Syksyn tehtävälistaa läpikäydessäni ja kalenteriin kynä sauhuten ideoita kirjoitellessani alkoivat aivot raksuttaa, että mitä kaikkea voisi kehittää ja mitä asioita haluan itse lähteä viemään eteenpäin. Sain myös itse aika vapaasti valita mitkä asiat itseäni kiinnostavat ja mitä haluan oikeasti lähteä kehittämään.

Opiskelijan kiireistä arkea on helpottanut se, että TUOn tapaamiset ja kokoukset on sovittu joustavasti oman opiskelu- ja työkalenterini mukaan. Ei siis päällekkäisiä tapaamisia ja TUOlainen paikkaa minua, jos en itse pääse paikalle. On ollut myös kiva huomata, että vaikka päävastuunani on edunvalvonta, olen myös päässyt tekemään muita juttuja monipuolisesti.

Vaikka itse opiskelen markkinointia, niin koen yhteiskunnallisestavaikuttamisesta olevan hyötyä ja että tästä karttuva kokemus antaa näkökulmia ja työkaluja tulevaisuuteen. Yksi iso juttu minkä takia henkilökohtaisesti tykkään vähän häärätä joka paikassa, on se, että pääsen verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa ja näkemään erilaisia työskentely-ympäristöjä. On kiva huomata, että ympärillä alkaa olemaan tuttuja ja tietää mihin kääntyä joissain asioissa tai löytyy jotain kontakteja. Toivonkin luovani työelämään kantavia kontakteja ja saavani uusia oppeja sekä kehittäväni itseäni.

Ja jos luet vielä tätä blogipostausta ja TUOn toiminta kiinnostaa, niin helppo tapa päästä vaikuttamaan on hakea eri opiskelijaedustajien tehtäviin tai jopa hallitukseen edustajiston järjestäytymiskokouksessa 23.11. Vapaa tuoli löytyy varmasti kaikille!