Vierasblogi: Opiskelija – tervetuloa Ohjaamoon!

Blogi

Turun Ohjaamo on alle 30-vuotiaille nuorille suunnattu palvelupiste. Palvelua tarjoavat yhteistyössä Turun kaupunki ja TE-palvelut.

Tavoitteenamme on tarjota saman katon alta tietoa, neuvontaa ja ohjausta mahdollisimman laaja-alaisesti. Pääsääntöisesti meiltä kysytään vinkkejä esimerkiksi työn- ja asunnonhakuun, perus- ja jatkokoulutuksiin, vapaa-aikaan, harrastuksiin, hyvinvointiin sekä erilaisiin etuuksiin liittyviin asioihin. Oman palvelutarjonnan lisäksi meillä on mutkattomat ja suorat yhteydet moniin nuoria palveleviin tahoihin, joihin voidaan ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Opintojen alkuvaiheessa olevia opiskelijoita kiinnostaa usein Turun vuokra-asuntotarjonta sekä harrastusmahdollisuudet, varsinkin, jos opiskelija on muuttanut muualta Turkuun, eikä oikein vielä tiedä uuden kotipaikkakuntansa tarjonnasta. Meiltä saat asumisneuvontaa tietopalveluohjaajiemme lisäksi Nuorisoasuntoliiton asumisneuvojalta.

Opintojen aikana voi tulla eteen myös tilanne, että opinnot eivät jostain syystä etene ja motivaatio katoaan. Tällöin voit tulla meille pohtimaan yhdessä, mitä asialle voisi tehdä. Jos esimerkiksi pitää miettiä uutta koulutusta tai uraa, voit keskustella asiasta koulutusneuvojan, opinto-ohjaajan tai TE-toimiston psykologin kanssa. Valmistumisvaiheessa olevia opiskelijoita taas kiinnostaa luonnollisesti työnhaku ja siihen liittyvät mahdollisuudet – yhä useammin myös työnhaku ulkomailla. Meiltä saat konkreettista apua työnhaun käynnistämiseen, tietoa TE-toimiston palveluista ja viranomaisjargonin tulkkausapua.

Haluamme olla apuna myös unelmien toteuttamisessa. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on jokin unelma tai haave, jonka olet halunnut toteuttaa, mutta et oikein tiedä miten. Voimme yhdessä pohtia, miten asian kanssa kannattaisi edetä. Tällainen voisi olla esimerkiksi oman taidenäyttelyn pystyttäminen, lemmikkieläimen hankkiminen tai vapaaehtoistyön aloittaminen.

Summa summarum. Olemme matalan kynnyksen palvelu, joten sinun ei tarvitse miettiä, missä asioissa voisit ottaa meihin yhteyttä. Otamme mielellämme vastaan myös vinkkejä ja ideoita siitä, miten palveluamme voisi parantaa ja mitä palveluita Turun seudulta mielestäsi puuttuu.

Meihin voit olla yhteydessä joko tulemalla paikan päälle, puhelimitse tai netin kautta. Meidät löytää osoitteesta Yliopistonkatu 25 A. Aukioloaikamme ja muut yhteystietomme löydät sivuilta www.turku.fi/ohjaamo. Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista.

Meillä sinut ottavat vastaan joko Hanna, Sanna, Tia-Riikka, Joni, Arttu, Noora, Mika, Mari tai Tommi.

Tervetuloa meille!