Yhdessä eteenpäin – 2020

Blogi

Moikka!

Olen TUOn hallituksen puheenjohtaja Jade Tähtinen ja toimin toista vuotta hallituksessa. Viime vuonna vastasin meillä koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, johtoryhmävastaavista, ATOMI!-koulutuksista sekä alumneista. Koulutus- ja sosiaalipolitiikka saattaa kuulostaa tosi tylsältä tapahtumasektorin rinnalla, mutta laajan järjestöhistorian aikana nimenomaan edunvalvontasektori on valloittanut mun sydämen. Järjestöhommat oon aloittanut jo 16-vuotiaana ja nyt mittarissa on 21 vuotta. Oon toiminut kuntavaikuttamisessa sekä paikallisessa ja valtakunnallisessa opiskelijapolitiikassa. Paikallisesti pääsee toimimaan todella paljon ketterämmin ja näkee konkretiassa edunvalvontatyön tuloksen. Siksi just mä oon mukana TUOn toiminnassa.

Viime vuonna TUOssa tehtiin laajoja uudistuksia meidän edunvalvontasektorilla ja tuotiin edunvalvonta lähemmäs opiskelijoita. Silloin pääsin antamaan itsestäni kaiken. Meillä vallitsi koko viime vuoden semmoinen kehittämisen hyvä boost, ja tänä vuonna päästään vielä paremmin siihen oikeasti kiinni. Hain hallituksen puheenjohtajaksi, koska viime vuoden jälkeen mulle jäi todella paljon paloa vielä kehittää meidän opiskelijakuntaa ja edunvalvontasektorille mulla ei ollut enempää ideoita.

TUOn hallituksen puheenjohtajaksi hakiessani tein pienimuotoisen vaalikampanjan, jossa nostin esiin erilaisia teemoja. Mulle on tärkeää, että keskityn tiettyihin kärkiin ja visioihin, mitä tänä vuonna haluan tehdä ja miltä opiskelijakunta näyttää ensi vuonna sekä sen jälkeen. Ykkösjuttuna on päästä kehittämään meidän opiskelijakunnasta aidosti opiskelijoiden näköinen. Haluan, että TUO on just se opiskelijakunta, johon opiskelijat haluavat ja kokevat kuuluvansa. Ollaan TUOssa aloitettu kehittämistyötä tiiviimmän yhteisön eteen. Yhteisö, joka on avoin ja saavutettava kaikille. Meidän voimavarat on opiskelijat ja meidän toimijat itse, siksi on tärkeää panostaa juuri teihin.

Aiemmin puhuin jo mun vahvasta edunvalvontataustasta eri järjestöissä. Mulle vaikuttaminen on juurtunut niin syvälle sydämeen, että haluan meidän olevan oikeasti vaikuttava opiskelijakunta. Haluan, että ollaan ylpeitä siitä mitä me tehdään ja myös meidän toimijat ja opiskelijat ovat ylpeitä opiskelijakulttuuristaan sekä meidän yhteisöstä. Me opiskelijat tiedetään parhaiten, mikä on meille parasta. Siinä kohtaa, kun me ollaan opiskelijoiden näköinen opiskelijakunta ja tehdään kunnianhimoista opiskelijapolitiikkaa, niin meitä myös kuunnellaan. Me ollaan niitä asiantuntijoita opiskelijoiden asioissa ja meidän tarvitsee näyttää se yhteisön voimalla ja vahvoilla avauksilla. Mitä paremmin me saadaan opiskelijoiden ääni kuuluviin, sitä paremmin meidän opiskelijat voivat.

Maailma muuttuu, koulutus muuttuu ja meidän tulee muuttua sen mukana. Me opiskelijakunnassa ollaan päivittämässä meidän toimintaa juuri teidän opiskelijoiden tarpeisiin vastaavaksi ja näköiseksi. Me halutaan, että teidän ja tulevien opiskelijoiden koulutus on laadukasta ja palvelut saatavilla. Tehdään tiivistä yhteistyötä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi koulun, kaupungin, muiden opiskelijakuntien ja paikallisten ylioppilaskuntien kanssa.
Tänä vuonna TUO ottaa vahvemmin kantaa meidän opiskelijoiden asioihin niin koulussa kuin kaupungissa ja valtakunnallisestikin. Tänä vuonna valmistaudutaan vuoden 2021 kuntavaaleihin ja tehdään aidosti opiskelijoiden näköistä kuntavaalivaikuttamista. Lisäksi me TUOssa tehdään työtä opiskelijoiden aidon osallisuuden eteen korkeakoulussa ja ollaan mukana kehittämässä koulutusta.

TUO haluaa olla kaikkien Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opiskelijakunta ja siksi me päivitetään meidän yhdenvertaisuussuunnitelma 2020-luvulle. Me hallituksena kierrämme kampuksia ja pyrimme olemaan helposti saavutettavia ja tehdään hommia aidosti opiskelijoilta opiskelijoille. Jalkautumisen periaatteena on tuoda yhteisöllisyyttä meille opiskelijoille sekä toimia näkyvästi opiskelijoiden keskuudessa.
Opiskelijakunta olemme me opiskelijat. Kukaan muu ei ole parempi asiantuntija opiskelijoiden asioissa eikä tee töitä ainoastaan opiskelijoiden eduksi!