Edustajisto­vaalit


Opiskelijakunta TUOn ylin johto, edustajisto, valitaan vaaleilla joka syksy. Edustajiston toimikausi on yksi kalenterivuosi. Täältä löydät kaiken oleellisen tiedon vuoden 2019 edustajistovaaleista, ehdokkaan materiaalit sekä vaalien tuloksen. Vaalipäivä on 6.11.


Ehdokasgalleria 2019

Mikä on edustajisto?

31-henkinen edustajisto käyttää korkeinta valtaa opiskelijakunta TUOssa. Se on siis vähän kuin TUOn eduskunta! Ehdolle voi asettua kuka vaan TUOn jäsen, ja sama pätee myös äänestämiseen. Nykyisen edustajiston kokoonpanoon ja listoihin voit tutustua täällä!

Edustajiston keskeisimpiin tehtäviin kuuluu päättää opiskelijakunnan talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, sekä valita opiskelijaedustajat erilaisiin työryhmiin ja vaikuttamispaikkoihin. Lisäksi edustajisto ohjaa pitkin vuotta hallituksen toimintaa. Hallituksen tehtävänä on kertoa edustajistolle, miten vuodelle asetettua toimintasuunnitelmaa on edistetty.

Edustajistovaalit käydään suhteellisena henkilökohtaisena listavaalina ja näin ollen edustajistossa on siis erilaisia listoja, eli edustajistoryhmiä. Jokainen ryhmä järjestäytyy keskenään ja valitsee keskuudetaan ryhmäpuheenjohtajan.

Edustajisto valitsee heti ensimmäisessä kokouksessaan (järjestäytymiskokouksessa) keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan. He toimivat myös koko opiskelijakunnan puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana. Edustajiston puheenjohtajiston valmistelee edustajiston kokoukset yhdessä hallituksen puheenjohtajan ja opiskelijakunnan toiminnanjohtajan kanssa. Edustajiston sihteerinä toimii opiskelijakunnan toiminnanjohtaja.

Ehdokkaalle

Ehdolle asettuaksesi sinun tulee liittyä olemassa olevalle listalle tai perustaa oma listasi sekä täyttää ehdokasilmoitus. Ehdokasilmoituksen sekä vaalilistan perustamiskirjan löydät tämän sivun lopusta ja tiedossamme olevat listat alempaa tältä sivulta.

Ehdokasilmoituksen voit toimittaa sähköisenä osoitteeseen edustajistovaalit@opiskelijakunta.net. Toimita myös selkeä kasvokuva sähköisesti osoitteeseen viestinta@opiskelijakunta.net 1.10. kello 12.00 mennessä.

Mikäli sinulla on kysyttävää koskien vaalien ehdolleasettumista, äänestämistä tai vaaleja koskien ylipäätään, ole rohkeasti yhteydessä joko sähköpostitse osoitteeseen edustajistovaalit@opiskelijakunta.net tai tule käymään jäsenpalvelupisteellä!

Äänestäminen

Edustajistovaalien varsinainen äänestyspäivä on 6.11.2019. Tällöin vaalikelpoiset opiskelijat voivat äänestää uurnilla Lemminkäisenkadun, Sepänkadun, ICT-Cityn, Linnankadun sekä Salon toimipisteissä kello 10.00-14.00.

Äänestysoikeus on kaikilla Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn jäsenmaksun maksaneilla opiskelijoilla. Jäsenmaksun tulee olla maksettuna 2.10.2019 kello 12.00 mennessä.

Järjestäytymiskokouksessa tehdään muitakin tärkeitä henkilövalintoja: valitaan seuraavan vuoden hallituksen puheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet, sekä opiskelijaedustajat esimerkiksi keskusvaalilautakuntaan.

Opiskelijakunnan hallitukseen voi asettua ehdolle kuka tahansa Turun AMK:n opiskelija. Opiskelijakunnan hallituksessa ja edustajistossa ei voi toimia samanaikaisesti, joten jos edustajiston jäsen tulee valituksi hallitukseen, pitää hänen jättäytyä pois edustajistosta.

Ryhmäpuheenjohtajan tehtävä on edistää tiedonkulkua edustajiston puheenjohtajiston ja oman ryhmänsä välillä. Ryhmäpuheenjohtaja voi myös johtaa ryhmänsä toimintaa järjestämällä ryhmätapaamisia, joissa päätettävistä asioista käydään keskustelua ryhmän kesken.

Kokousten lisäksi edustajisto työskentelee iltakouluissa, joissa päätettävistä asioista käydään linjakeskustelua koko edustajiston kesken. Iltakouluissa on myös tarkoitus pureutua tarkemmin päätettävien asioiden taustoihin.

Ehdolle asettuminen

Ehdokasasettelu alkaa maanantaina 16.9.2019 klo 9.00 ja päättyy perjantaina 27.9.2019 kello 12.00. Kuka tahansa opiskelijakunnan jäsen voi asettautua ehdolle TUOn edustajistovaaleissa. Lisäksi ehdokkaan nimen tulee olla jollakin vaalilistan perustamisasiakirjoista. Asettuakseen ehdolle ja saadakseen äänioikeuden vaaleissa, on opiskelijakunnan jäsenmaksun oltava maksettuna ehdokasasettelun päättyessä 27.9.2019 kello 12.00.

Vaaleista on säädetty TUOn johto- ja hallintosäännön luvussa 7.

Varsinaisen vaalipäivän lisäksi järjestetään ennakkoäänestys sähköisenä äänestyksenä. Ennakkoäänestyksen ajankohta on 9.10.–30.10.2019. Kaikki äänioikeutetut saavat äänestysohjeet sähköpostiinsa. Jos olet äänioikeutettu, etkä saa äänestysohjeita sähköpostiisi, ole yhteydessä opiskelijakuntaan sähköpostitse: edustajistovaalit@opiskelijakunta.net

Listat edustajistovaaleissa

Edustajistovaalit käydään TUOssa henkilökohtaisella suhteellisella listavaalilla. Ehdolle asettuvan täytyy siis kuulua jollekin listalle. TUOn edustajistossa on aikojen saatossa ollut niin koulutusalojen omia listoja kuin poliittisia ja sitoutumattomiakin listoja.

Tänne kerätään kaikki tiedossa olevat listat ja listojen asiamiehet.

Halutessasi voit myös perustaa oman listasi materiaaleista löytyvällä vaalilistan perustamiskirjalla.

Lähetä perustamasi listan nimi, lista-asiamiehen nimi ja sähköpostiosoite sekä kahden lauseen mittainen esittely listasta osoitteeseen viestinta@opiskelijakunta.net.

Vaalilistojen perustaminen alkaa maanantaina 26.8.2019 klo 9.00 ja päättyy perjantaina 6.9.2019 klo 12.00, johon mennessä vaalilistojen sekä vaalirenkaiden perustamislomakkeet tulee olla allekirjoitettuina opiskelijakunnan toimistolla Turussa (Lemminkäisenkatu 30, B-siipi, katutaso). Asiakirjat voi palauttaa myös opiskelijakunnan jäsenpalvelupisteelle Sepänkadulla sen aukioloaikojen puitteissa sekä Linnankadun tai Salon pop-up jäsenpalvelupisteille. Asiakirjat voi palauttaa myös sähköisesti osoitteeseen edustajistovaalit@opiskelijakunta.net. Perustetut vaalilistat sekä näiden yhteyshenkilöt julkaistaan TUOn verkkosivuilla 9.9.2019 klo 12.00.

Vaalilistat ja ehdokkaat syksyn 2019 edustajistovaaleissa

Tradenomivaikuttajat

2. Jere Vuorio
3. Nantte Luoma
4. Iiro Rauhala
5. Anna Pentti
6. Viivi Vainio
7. Emmi Junkkari
8. Veera Lähteenmäki
9. Santtu Pääkkönen
10. Carl ”Eppu” Åberg
11. Ida Koli
12. Amanda Savo
13. Juho Sandbacka

Eläinoikeuslista

14. Matilda Runonen

Sote

15. Oskari Ketola
16. Veera Koivula
17. Oona Metsola
18. Ilona Piira
19. Rebecca Nylund
20. Nea Karsikas
21. Patrik Mäki
22. Alexander Saari
23. Heidi Parkkila
24. Laura Rinne
25. Janus Porali
26. Aleksi Lindström
27. Tapio Mattila
28. Josefina Salmi
29. Meri Männistö
30. Sara Musta
31. Noora Tamminen
32. Taru Ikonen
33. Aaro Pihkala
34. Johannes Rantanen

Rakennustekniikan taitajat (Vaalirengas: Taitajat)

35. Jose Palmeiro

#Ennen

36. Mikke Kuula
37. Veera Nyfors

Tekniikan taitajat (Vaalirengas: Taitajat)

38. Julia Rauramo
39. Waltteri Valkamo
40. Toni Tuunainen
41. Seppo Aalto
42. Jone Nousiainen
43. Neea Laine
44. Joonas Alanko
45. Niko Penttilä
46. Tuomas Lähteenmäki
47. Pyry-Petteri Lahtinen
48. Anton Venno
49. Joona Sibakov
50. Sandra Dyster
51. Eero Kairittu
52. Juulia Santanen
53. Stefan Zinck

Vaalirengas: Taitajat
Renkaaseen kuuluvat listat:
Rakennustekniikan taitajat
Tekniikan taitajat

Vaalien asiakirjat