Edustajisto­vaalit


Opiskelijakunta TUOn ylin johto, edustajisto, valitaan vaaleilla joka syksy. Edustajiston toimikausi on yksi kalenterivuosi. Täältä löydät kaiken oleellisen tiedon vuoden 2020 edustajistovaaleista, ehdokkaan materiaalit sekä vaalien tuloksen. Vaalipäivä on 4.11.


Vuoden 2020 ehdokkaat

Tekniikan Taitajat

2. Kristian Suominen
3. Joni Vilokki
4. Petro Hyppönen
5. Jesse Malinen
6. Viljami Heikkilä
7. Sandra Dyster
8. Rami Takala
9. Jone Nousiainen
10. Juulia Santanen
11. Katariina Pelto-Pihko
12. Arttu Mört
13. Mikko Puukka

Sote-lista

14. Taru Ikonen
15. Emma Rantala
16. Riina Suomi

Tradenomivaikuttajat

17. Samuli Mustonen
18. Kia Kallio
19. Santtu Pääkkönen
20. Carl Åberg
21. Sara Lundstedt
22. Oona Akkanen
23. Veera Lähteenmäki
24. Ida-Maria Koli
25. Mico Lasander
26. Anna Pentti
27. Veera Nyfors
28. Kasperi Laiho
29. Jere Vuorio

Kokoomusopiskelijat

30. Kari Kaarne
31. Juho Koski
32. Roni Lindeman
33. Linda Selin
34. Matias Sillanmäki
35. Pauliina Tuusa

Äänestäminen

Edustajistovaalien varsinainen äänestyspäivä on 4.11.2020. Tällöin vaalikelpoiset opiskelijat voivat äänestää uurnilla EduCityn, Linnankadun sekä Salon toimipisteissä. Tarkat äänestysajat ja toimipistekohtaiset paikat ilmoitetaan ehdokkaiden julkaisun yhteydessä.

Äänestysoikeus on kaikilla Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn jäsenmaksun maksaneilla opiskelijoilla. Jäsenmaksun tulee olla maksettuna 14.10.2020 kello 12.00 mennessä.

Varsinaisen vaalipäivän lisäksi järjestetään ennakkoäänestys sähköisenä äänestyksenä. Ennakkoäänes alkaa maanantaina 19.10. klo 12 ja päättyy keskiviikkona 28.10.2020 klo 16. Kaikki äänioikeutetut saavat äänestysohjeet sähköpostiinsa. Jos olet äänioikeutettu, etkä saa äänestysohjeita sähköpostiisi, ole yhteydessä opiskelijakuntaan sähköpostitse: edustajistovaalit@opiskelijakunta.net

Mikä on edustajisto?

21-henkinen edustajisto käyttää korkeinta valtaa opiskelijakunta TUOssa. Se on siis vähän kuin TUOn eduskunta! Ehdolle voi asettua kuka vaan TUOn jäsen, ja sama pätee myös äänestämiseen. Nykyisen edustajiston kokoonpanoon ja listoihin voit tutustua täällä!

Edustajiston keskeisimpiin tehtäviin kuuluu päättää opiskelijakunnan talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, sekä valita opiskelijaedustajat erilaisiin työryhmiin ja vaikuttamispaikkoihin. Lisäksi edustajisto ohjaa pitkin vuotta hallituksen toimintaa. Hallituksen tehtävänä on kertoa edustajistolle, miten vuodelle asetettua toimintasuunnitelmaa on edistetty.

Edustajistovaalit käydään suhteellisena henkilökohtaisena listavaalina ja näin ollen edustajistossa on siis erilaisia listoja, eli edustajistoryhmiä. Jokainen ryhmä järjestäytyy keskenään ja valitsee keskuudestaan ryhmäpuheenjohtajan.

Edustajisto valitsee heti ensimmäisessä kokouksessaan (järjestäytymiskokouksessa) keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan. He toimivat myös koko opiskelijakunnan puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana. Edustajiston puheenjohtajiston valmistelee edustajiston kokoukset yhdessä hallituksen puheenjohtajan ja opiskelijakunnan toiminnanjohtajan kanssa. Edustajiston sihteerinä toimii opiskelijakunnan toiminnanjohtaja.

Järjestäytymiskokouksessa tehdään muitakin tärkeitä henkilövalintoja: valitaan seuraavan vuoden hallituksen puheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet, sekä opiskelijaedustajat esimerkiksi keskusvaalilautakuntaan.

Opiskelijakunnan hallitukseen voi asettua ehdolle kuka tahansa Turun AMK:n opiskelija. Opiskelijakunnan hallituksessa ja edustajistossa ei voi toimia samanaikaisesti, joten jos edustajiston jäsen tulee valituksi hallitukseen, pitää hänen jättäytyä pois edustajistosta.

Ryhmäpuheenjohtajan tehtävä on edistää tiedonkulkua edustajiston puheenjohtajiston ja oman ryhmänsä välillä. Ryhmäpuheenjohtaja voi myös johtaa ryhmänsä toimintaa järjestämällä ryhmätapaamisia, joissa päätettävistä asioista käydään keskustelua ryhmän kesken.

Kokousten lisäksi edustajisto työskentelee iltakouluissa, joissa päätettävistä asioista käydään linjakeskustelua koko edustajiston kesken. Iltakouluissa on myös tarkoitus pureutua tarkemmin päätettävien asioiden taustoihin.

Vaalien asiakirjat