Edustajisto­vaalit


Opiskelijakunta TUOn ylin johto, edustajisto, valitaan vaaleilla joka syksy. Edustajiston toimikausi on yksi kalenterivuosi. Täältä löydät kaiken oleellisen tiedon vuoden 2018 edustajistovaaleista, ehdokkaan materiaalit sekä vaalien tuloksen. Vaalipäivä on 7.11.


Ehdokkaat 2018

Eläinoikeuslista

2 Matilda Runonen

Tekniikan Taitajat

3 Mari Lötjönen
4 Jose Palmeiro
5 Susanna Jalo
6 Miikka Raittila
7 Aleksi Riiheläinen
8 Mikael Haapakorva
9 Jone Nousiainen
10 Seppo Aalto
11 Tero Haapala
12 Stefan Zinck
13 Anton Venno
14 Toni Kangasoja
15 Aku Larke
16 Pyry-Petteri Lahtinen
17 Jade Tähtinen
18 Sebastian Preussner
19 Mikke Kuula
20 Niko Penttilä
21 Jesse Nyholm
22 Eeva-Maria Kuparinen
23 Teemu Lähteenmäki
24 Miro Niska
25 Thach Pham

SOTE-lista

26 Lisa Holma
27 Mirjam Nevala
28 Heidi Sala
29 Anna Lundén
30 Minttu-Maaria Lahtela
31 Josefina Salmi
32 Sami Lehti

Oikeat

33 Jukka-Pekka Salmela
34 Iiro Lehtiö

Tradenomiopiskelijat

35 Anna Pentti
36 Miro Toiviainen
37 Viivi Vainio
38 Oskari Viitaniemi
39 Amanda Savo
40 Neea Kärkkäinen
41 Santtu Pääkkönen
42 Carl Åberg
43 Roosa Lönnqvist
44 Iiro Rauhala
45 Jere Vuorio
46 Nantte Luoma
47 Veera Väänänen
48 Marko Mäkinen
49 Eetu Muurinen
50 Kasperi Laiho
51 Joona Teivastenaho

Lisätietoa ehdokkaista löydät ehdokasgalleriasta

Mikä on edustajisto?

31-henkinen edustajisto käyttää korkeinta valtaa opiskelijakunta TUOssa. Se on siis vähän kuin TUOn eduskunta! Ehdolle voi asettua kuka vaan TUOn jäsen, ja sama pätee myös äänestämiseen. Nykyisen edustajiston kokoonpanoon ja listoihin voit tutustua täällä!

Edustajiston keskeisimpiin tehtäviin kuuluu päättää opiskelijakunnan talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, sekä valita opiskelijaedustajat erilaisiin työryhmiin ja vaikuttamispaikkoihin. Lisäksi edustajisto ohjaa pitkin vuotta hallituksen toimintaa. Hallituksen tehtävänä on kertoa edustajistolle, miten vuodelle asetettua toimintasuunnitelmaa on edistetty.

Edustajistovaalit käydään suhteellisena henkilökohtaisena listavaalina ja näin ollen edustajistossa on siis erilaisia listoja, eli edustajistoryhmiä. Jokainen ryhmä järjestäytyy keskenään ja valitsee keskuudetaan ryhmäpuheenjohtajan.

Edustajisto valitsee heti ensimmäisessä kokouksessaan (järjestäytymiskokouksessa) keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan. He toimivat myös koko opiskelijakunnan puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana. Edustajiston puheenjohtajiston valmistelee edustajiston kokoukset yhdessä hallituksen puheenjohtajan ja opiskelijakunnan toiminnanjohtajan kanssa. Edustajiston sihteerinä toimii opiskelijakunnan toiminnanjohtaja.

Järjestäytymiskokouksessa tehdään muitakin tärkeitä henkilövalintoja: valitaan seuraavan vuoden hallituksen puheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet, sekä opiskelijaedustajat esimerkiksi keskusvaalilautakuntaan.

Opiskelijakunnan hallitukseen voi asettua ehdolle kuka tahansa Turun AMK:n opiskelija. Opiskelijakunnan hallituksessa ja edustajistossa ei voi toimia samanaikaisesti, joten jos edustajiston jäsen tulee valituksi hallitukseen, pitää hänen jättäytyä pois edustajistosta.

Ehdokkaalle

Ehdolle asettuaksesi sinun tulee liittyä olemassa olevalle listalle tai perustaa oma listasi sekä täyttää ehdokasilmoitus. Ehdokasilmoituksen sekä vaalilistan perustamiskirjan löydät tämän sivun lopusta ja tiedossamme olevat listat alempaa tältä sivulta.

Ehdokasilmoituksen voit toimittaa sähköisenä osoitteeseen edustajistovaalit@opiskelijakunta.net. Toimita myös selkeä kasvokuva sähköisesti osoitteeseen viestinta@opiskelijakunta.net ehdokasasettelun päättymiseen 15.10. kello 12.00 mennessä.

Täytettyäsi ehdokasilmoituksen, käy täyttämässä lisätietolomake täällä. Lisätietolomakkeen voit täyttää vain sähköisessä muodossa.

Mikäli sinulla on kysyttävää koskien vaalien ehdolleasettumista, äänestämistä tai vaaleja koskien ylipäätään, ole rohkeasti yhteydessä joko sähköpostitse osoitteeseen edustajistovaalit@opiskelijakunta.net tai tule käymään jäsenpalvelupisteellä!

Ryhmäpuheenjohtajan tehtävä on edistää tiedonkulkua edustajiston puheenjohtajiston ja oman ryhmänsä välillä. Ryhmäpuheenjohtaja voi myös johtaa ryhmänsä toimintaa järjestämällä ryhmätapaamisia, joissa päätettävistä asioista käydään keskustelua ryhmän kesken.

Kokousten lisäksi edustajisto työskentelee iltakouluissa, joissa päätettävistä asioista käydään linjakeskustelua koko edustajiston kesken. Iltakouluissa on myös tarkoitus pureutua tarkemmin päätettävien asioiden taustoihin.

Ehdolle asettuminen

Ehdokasasettelu alkaa keskiviikkona 3.10.2018 ja päättyy maanantaina 15.10.2018 kello 12.00. Kuka tahansa opiskelijakunnan jäsen voi asettautua ehdolle TUOn edustajistovaaleissa. Lisäksi ehdokkaan nimen tulee olla jollakin vaalilistan perustamisasiakirjoista. Asettuakseen ehdolle ja saadakseen äänioikeuden vaaleissa, on opiskelijakunnan jäsenmaksun oltava maksettuna ehdokasasettelun päättyessä 15.10.2018 kello 12.00.

Vaaleista on säädetty TUOn johto- ja hallintosäännön luvussa 7.

Äänestäminen

Edustajistovaalien varsinainen äänestyspäivä on 7.11.2018. Tällöin vaalikelpoiset opiskelijat voivat äänestää uurnilla Ruiskadun, Lemminkäisenkadun, Sepänkadun, ICT-Cityn, Linnankadun sekä Salon toimipisteissä kello 10.00-14.00.

Äänestysoikeus on kaikilla Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn jäsenmaksun maksaneilla opiskelijoilla. Jäsenmaksun tulee olla maksettuna 15.10.2018 mennessä.

Varsinaisen vaalipäivän lisäksi järjestetään ennakkoäänestys sähköisenä äänestyksenä. Ennakkoäänestyksen ajankohta on 22.10.–2.11.2018. Kaikki äänioikeutetut saavat äänestysohjeet sähköpostiinsa. Jos olet äänioikeutettu, etkä saa äänestysohjeita sähköpostiisi, ole yhteydessä opiskelijakuntaan sähköpostitse: edustajistovaalit@opiskelijakunta.net

Listat edustajistovaaleissa

Edustajistovaalit käydään TUOssa henkilökohtaisella suhteellisella listavaalilla. Ehdolle asettuvan täytyy siis kuulua jollekin listalle. TUOn edustajistossa on aikojen saatossa ollut niin koulutusalojen omia listoja kuin poliittisia ja sitoutumattomiakin listoja.

Tänne kerätään kaikki tiedossa olevat listat ja listojen asiamiehet.

Halutessasi voit myös perustaa oman listasi materiaaleista löytyvällä vaalilistan perustamiskirjalla.

Lähetä perustamasi listan nimi, lista-asiamiehen nimi ja sähköpostiosoite sekä kahden lauseen mittainen esittely listasta osoitteeseen viestinta@opiskelijakunta.net.

Tradenomiopiskelijat
Listamme kokoaa yhteen tradenomiopiskelijat, jotka ovat kiinnostuneet Turun AMK:n opiskelijoiden edunvalvonnasta. Kuka tahansa tradenomiopiskelija on tervetullut joukkoomme.
Lista-asiamies: Anna Pentti
anna.pentti@edu.turkuamk.fi

Tekniikan taitajat
Lista yhdistää eri tekniikan alojen opiskelijat. Tekniikka kuuluu kaikille.
Lista-asiamies: Mari Lötjönen mari.lotjonen@edu.turkuamk.fi

SOTE-lista
SOTE-lista kokoaa yhteen sote-alan tulevaisuuden rautaiset ammattilaiset. Jokainen sotelainen ja sotemielinen on tervetullut SOTE-listaan.
Lista-asiamies: Mirjam Nevala
mirjam.nevala@edu.turkuamk.fi

Oikeat
Lista on kokoomusopiskelijoiden ja kokoomusnuorten yhteinen lista. Listalle voi tulla myös vaikka ei puolueen jäsenkirjaa omista.
Lista-asiamies: Jukka-Pekka Salmela
jukka-pekka.salmela@turkuamk.fi

Eläinoikeus-lista
Lista kokoaa yhteen ne, jotka ovat kiinnostuneita eläinoikeuksien esiintuomisesta.
Listalle ovat tervetulleita kaikki puoluesidonnaisuuksista riippumatta.

Lista-asiamies: Matilda Runonen
matilda.runonen@edu.turkuamk.fi


Muut materiaalit