Edustajisto­vaalit


Opiskelijakunta TUOn ylin johto, edustajisto, valitaan vaaleilla joka syksy. Edustajiston toimikausi on yksi kalenterivuosi. Täältä löydät kaiken oleellisen tiedon vuoden 2021 edustajistovaaleista, ehdokkaan materiaalit sekä vaalien tuloksen. Vaalipäivä on 3.11.


Vuoden 2021 ehdokkaat

Äänestäminen

Edustajistovaalien varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021. Tällöin vaalikelpoiset opiskelijat voivat äänestää uurnilla EduCityn, ICT, Lemminkäisenkadun, Linnankadun sekä Salon toimipisteissä. Tarkat äänestysajat ja toimipistekohtaiset paikat ilmoitetaan ehdokkaiden julkaisun yhteydessä.

Äänestysoikeus on kaikilla Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn jäsenmaksun maksaneilla opiskelijoilla. Jäsenmaksun tulee olla maksettuna 13.10.2021 kello 16.00 mennessä.

Varsinaisen vaalipäivän lisäksi järjestetään ennakkoäänestys sähköisenä äänestyksenä. Ennakkoäänestys alkaa maanantaina 18.10.2021 klo 12.00 alkaen ja päättyy keskiviikkona 27.10.2021 klo 23.00. Kaikki äänioikeutetut saavat äänestysohjeet sähköpostiinsa. Jos olet äänioikeutettu, etkä saa äänestysohjeita sähköpostiisi, ole yhteydessä opiskelijakuntaan sähköpostitse: edustajistovaalit@opiskelijakunta.net

Ehdokkaat ja vaalilistat

Edustajistovaalien vaalilistat ja ehdokkaat:

Sote-lista

2. Sini Karjalainen

Tradenomivaikuttajat

3. Kia Kallio
4. Samuli Mustonen
5. Mico Lassander

Tekniikan Taitajat

6. Emilia Jalaja
7. Eetu Äikäs
8. Jonna Rahm
9. Tero Niskanen
10. Jesse Rantakangas
11. Jasmin Nuurtila
12. Katariina Pelto-Pihko
13. Roni Lindeman
14. Henna Helin
15. Santeri Levo
16. Kristian Suominen
17. Mikko Puukka
18. Arttu Mört
19. Aleksi Mustonen

Keskeiset ja sitoutumattomat

20. Linda Lähdeniemi
21. Joanna Penttala
22. Mikko Vuolle
23. Viljami Välilehto

Opiskelevat kokoomuslaiset

24. Maisa Augustin
25. Akseli Helenius
26. Matias Sillanmäki

Mikä on edustajisto?

21-henkinen edustajisto käyttää korkeinta valtaa opiskelijakunta TUOssa. Se on siis vähän kuin TUOn eduskunta! Ehdolle voi asettua kuka vaan TUOn jäsen, ja sama pätee myös äänestämiseen. Nykyisen edustajiston kokoonpanoon ja listoihin voit tutustua täällä!

Edustajiston keskeisimpiin tehtäviin kuuluu päättää opiskelijakunnan talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, sekä valita opiskelijaedustajat erilaisiin työryhmiin ja vaikuttamispaikkoihin. Lisäksi edustajisto ohjaa pitkin vuotta hallituksen toimintaa. Hallituksen tehtävänä on kertoa edustajistolle, miten vuodelle asetettua toimintasuunnitelmaa on edistetty.

Edustajistovaalit käydään suhteellisena henkilökohtaisena listavaalina ja näin ollen edustajistossa on siis erilaisia listoja, eli edustajistoryhmiä. Jokainen ryhmä järjestäytyy keskenään ja valitsee keskuudestaan ryhmäpuheenjohtajan.

Edustajisto valitsee heti ensimmäisessä kokouksessaan (järjestäytymiskokouksessa) keskuudestaan edustajiston puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan. He toimivat myös koko opiskelijakunnan puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana. Edustajiston puheenjohtajiston valmistelee edustajiston kokoukset yhdessä hallituksen puheenjohtajan ja opiskelijakunnan toiminnanjohtajan kanssa. Edustajiston sihteerinä toimii opiskelijakunnan toiminnanjohtaja.

Järjestäytymiskokouksessa tehdään muitakin tärkeitä henkilövalintoja: valitaan seuraavan vuoden hallituksen puheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet, sekä opiskelijaedustajat esimerkiksi keskusvaalilautakuntaan.

Opiskelijakunnan hallitukseen voi asettua ehdolle kuka tahansa Turun AMK:n opiskelija. Opiskelijakunnan hallituksessa ja edustajistossa ei voi toimia samanaikaisesti, joten jos edustajiston jäsen tulee valituksi hallitukseen, pitää hänen jättäytyä pois edustajistosta.

Ryhmäpuheenjohtajan tehtävä on edistää tiedonkulkua edustajiston puheenjohtajiston ja oman ryhmänsä välillä. Ryhmäpuheenjohtaja voi myös johtaa ryhmänsä toimintaa järjestämällä ryhmätapaamisia, joissa päätettävistä asioista käydään keskustelua ryhmän kesken.

Kokousten lisäksi edustajisto työskentelee iltakouluissa, joissa päätettävistä asioista käydään linjakeskustelua koko edustajiston kesken. Iltakouluissa on myös tarkoitus pureutua tarkemmin päätettävien asioiden taustoihin.

Vaalien asiakirjat