Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 13.4.

Uutiset

Opiskelijakunta TUO osallistuu tänäkin vuonna opiskelijoiden mielenterveyspäivään 13.4.

Opiskelijakunta TUO osallistuu kampanjoimaan somessa erilaisista teemoista mielenterveyspäivän ympärillä. Kierrämme myös opiskelijakunnan ja yhteistyötahojen kanssa kampuksilla tukien kampanjaa. Aikataulu kierrokselle löytyy alta:

Maanantai 11.4 Linnankatu kello 10-14
Tiistai 12.4 Lemminkäisenkatu kello 10-14
Keskiviikko 13.4 EduCity 10-14

Osallistu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan 7.-14.4.2022 jakamalla oma kuva, video tai tekstimuotoinen kokemus oman arkesi epätäydellisyydestä. Merkitse sisältösi hashtagilla #AivanHyvä. Kannusta ja tägää kavereitasi tai eri tahoja tekemään samoin.

Tämän vuoden teemana on myötätunto ja se on tärkeä aihe, koska opiskelijoiden jaksaminen on hätätilassa. Pitkittyneen korona-ajan vaikutukset opiskelijoiden jaksamiseen ja mielenterveyteen ovat olleet merkittävät. Yli puolet opiskelijoista kokee psyykkisiä vaikeuksia. Poikkeusaika, rajoitustoimet ja etäopiskelu ovat lisänneet pahoinvoivien opiskelijoiden määrää ennennäkemättömällä tavalla. Moni on jäänyt täysin yksin vaille tukea ja tunnetta siitä, että kukaan välittäisi.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjalla lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta myötätunnon voimalla. Kun kohtaamme toisemme myötätuntoisesti, on mahdollista saada luotua aitoja yhteyksiä kanssaihmisiin. Kun suhtaudumme itseemme lempeämmin, on helpompi vahvistaa omaa hyvinvointia. Kampanjalla nostetaan myötätunnon voimaa esiin, kannustetaan jakamaan kokemuksia somehaasteen myötä ja järjestämään omia myötätuntoon liittyviä tapahtumia ja tempauksia.

Ollaan siis myötätuntoisia toisiamme ja ennen kaikkea itseämme kohtaan #AivanHyvä