Ajankohtaista jäsenrekisteristä, Slicesta, Frank Appista ja jäsenyyksien aktivoimisesta

Uutiset

Olet varmaan kuullut Murphyn laista? Siitä, kuinka kaikki mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen? Sotilasinsinööri Murphy ei iskenyt TUOn toimistolle, mutta lähellä hän kävi.

Vaihdoimme jäsenrekisteriä kesän 2018 aikana. Jäsenrekisterin vaihtoon päädyttiin, sillä vanha jäsenrekisteri ei vastannut tietoturvan osalta uusia vaatimuksia. Vaihto meni päällisin puolin hyvin, mutta osa tiedoista jäi siirtymättä migraation yhteydessä. Nämä puuttuneet tiedot saatiin lisättyä jäsenrekisteriin eikä siitä aiheutunut käyttökatkoja opiskelijoille. Se kuitenkin aiheutti suuresti työtä täällä toimistolla.

Kesän aikana otimme myös käyttöön verkkokaupan, jonka kautta uudet jäsenyydet ostetaan. Verkkokauppa on uusi ja sitä on kehitetty yhteistyössä useamman opiskelijakunnan kanssa uuden jäsenrekisterin rinnalla. Valitettavasti verkkokaupan ja jäsenrekisterin välinen yhteys ei toiminut aivan kuten piti eikä verkkokauppaan kirjautumista Haka-tunnuksilla ole saatu käyttöön toivotussa aikataulussa. Tämä on aiheuttanut sen, että alkuun jäsentietoja jouduttiin siirtämään manuaalisesti verkkokaupasta jäsenrekisteriin ja kun näiden kahden välillä yhteys saatiin toimimaan, oli vuorossa ostettujen jäsenyyksien aktivoiminen käsin. Koska Haka-tunnuksilla ei vielä pääse kirjautumaan verkkokauppaan, joudumme edelleen aktivoimaan jäsenyyksiä käsin. Palveluntarjoajat tekevät kuitenkin koko aika töitä sen eteen, että nämä työt saadaan automatisoitua, jolloin viive poistuu.

Slicen käyttöönotto viivästyi, sillä halusimme olla varmoja, että sovellus toimii ongelmitta siinä kohtaa, kun tuhannet ihmiset sen lataavat käyttöönsä. Sovellus onkin nyt jo käytössä, mutta koska sen käyttöönotto vaatii sekä koulun sähköpostin että opiskelijanumeron löytymisen jäsenrekisteristämme, eivät sitä vielä aivan kaikki voi käyttää. Näiden tietojen puuttuminen liittyy mm. Haka-tunnuksilla tunnistautumisen puuttumiseen. Olemme kuitenkin keskustelujen jälkeen nämä tiedot koululta saaneet ja nyt niitä lisätään jäsenrekisteriin. Ilmoitamme heti, kun loputkin voivat ottaa Slicen käyttöön.

Entäs se Frank App? TUOn sopimus Frankin kanssa on voimassa 30.9. saakka. Valitettavasti Frankilla on ollut lukuisia ongelmia sovelluksen käyttövarmuudessa, joka alkujaankin oli yksi syy siihen, miksi yhteistyösopimus päätettiin purkaa. Olemme pyrkineet selvittämään ongelmien syytä, mutta tulokset ovat olleet kehnot. Joillain sovellus on lähtenyt toimimaan, kun sen on poistanut ja ladannut uudestaan. Frankin palveluun on myös pitänyt kesällä tulleen päivityksen jälkeen rekisteröityä uudestaan.

Arvatenkin kaikki tämä on herättänyt kovasti kysymyksiä ja niihin olemme parhaamme mukaan pyrkineet vastaamaan. Sähköposteja on tullut päivässä kymmeniä ja valitettavasti kovista ponnisteluista huolimatta niihin vastaamisessa on viivettä. On hienoa, että uusia TUOlaisia on tullut hurjan paljon lisää ja olemme pahoillamme kaikesta vaivasta, jonka tämä tilanne on aiheuttanut. Lupaamme kuitenkin, että täällä toimistolla teemme pyöreitä päiviä töitä, jotta saamme Slicen, jäsenrekisterin, verkkokaupan ja myös sen Frank Appin toimimaan.