Hae tuutoriksi!

Uutiset

Haluaisitko olla tekemässä opiskelijaelämän alusta ikimuistoista?

Muistatko ensimmäisen päiväsi Turun AMKin opiskelijana? Uusi elämänvaihe edessä, uusia tuttavuuksia, uusia käytänteitä ja laaja skaala tunteita ja ajatuksia. Korkeakouluopintojen alku on jännittävää ja innostavaa aikaa, jossa vertaistuutorit ovat tukemassa uusia opiskelijoita ja tutustuttamassa heidät korkeakoulun käytänteisiin ja toisiinsa. Nyt haemme lisää energisiä ja idearikkaita vertaistuutoreita tammikuussa 2022 aloittaville päivätoteutuksille!

Vertaistuutorina pääsee hyödyntämään ja oppimaan monenlaisia uusia taitoja, kuten esimerkiksi organisointi-, esiintymis-, ryhmänohjaustaitoja sekä järjestämään erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia.

Haku on auki seuraaville tammikuussa 2022 alkaville päivätoteutuksille

  • Insinööri, konetekniikka
  • Ensihoitaja
  • Terveydenhoitaja
  • Sairaanhoitaja (sekä Turkuun että Saloon!)
  • Sosionomi

Älä epäröi enää, vaan käy täyttämässä hakulomake ja lähetä tämän lisäksi videohakemus osoitteeseen tuutorointi@opiskelijakunta.net! Haku päättyy keskiviikkona 29.9.2021 kello 23.00.

Miten tuutoriksi haetaan?

Vertaistuutoreiden valintaprosessi koostuu hakulomakkeesta, videohakemuksesta, mahdollisesta ryhmähaastattelusta sekä opintopistekertymän tarkistamisesta.

Hakemus 

Täytäthän hakulomakkeen huolellisesti ja teet videohakemuksen, sillä valitsemme lomakkeiden ja videohakemusten perusteella hakijat haastatteluihin.
Hakuajan päättymisen jälkeen kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Hakemuksella mitataan hakijan motivaatio vertaistuutorina toimimiseen ja sen perusteella valitaan hakijoiden joukosta ne, jotka kutsutaan valintaprosessin seuraavaan vaiheeseen eli ryhmähaastatteluun. Hakemuksesta tulee käydä ilmi, mitkä ovat ne syyt, joiden vuoksi hakija on päättänyt hakea vertaistuutoriksi ja onko hakijalla käsitys siitä, mitä vertaistuutoritoiminta pitää sisällään ja mitä se hakijalta vaatii.

Videohakemus on 2-4 minuutin mittainen, jossa kerrot oman nimesi ja mille alalle haet tuutoriksi. Lisäksi sinun tulee vastata perusteluineen seuraaviin kysymyksiin:

  • Kerro omat vahvuutesi ja heikkoutesi tuutorina?
  • Miten koet oman aikasi riittävän tuutoroinnille?
  • Mikä on mielestäsi haastavinta tuutoroinnissa?
  • Mitä tekisit eri tavalla kuin omat tuutorisi? Mitä kehittäisit tuutoroinnissa?

Videohakemus on pakollinen osa tuutorihakua. Hakemus arvostellaan arviointikriteerien mukaisesti ja huomiota ei kiinnitetä pelkästään esiintymistaitoon.

Molemmat hakemukset arvioidaan asteikolla 1-3. Valinnat voidaan tehdä suoraan videohakemuksen ja hakemuksen perusteella tai kutsua vielä erikseen haastatteluun.

Tuutorihakemusten valintakriteerit löytyvät täältä.

Hait jo tuutoriksi – mitä tapahtuu seuraavaksi? 

Jos olet jo täyttänyt hakemuksen, niin onnittelut hyvästä valinnasta! Hakuajan päättymisen jälkeen opiskelijakunnan tuutorointisektori käy hakemukset läpi yhdessä tuutorivastaavien kanssa. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään pääsääntöisesti ryhmähaastatteluina. Sinut voidaan kuitenkin valita tuutoriksi pelkän loistavan hakemuksen ja videohakemuksen perusteella, mikäli tuutorivastaava sekä opinto-ohjaaja puoltavat asiaa!

Haastattelujen jälkeen hakijoiden tiedot lähetetään eteenpäin koululle, joista tarkistetaan hakijoiden tiedot ja hakijan esteettömyys, jonka jälkeen valinnat voidaan vahvistaa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta – valitut vertaistuutorit kutsutaan vertaistuutorikoulutukseen ja mikäli valinta ei kohdistunut Sinuun, saat myös tästä tiedon.

Mikäli sinulle herää kysymyksiä liittyen tuutoritoimintaan tai valintaprosessiin, niin olethan meihin yhteydessä! Lisätietoja voit lukea myös täältä.