Maksuvapautukset pidettävä! -mielenosoitus

Uutiset

Turun kaupunginvaltuustolle on toimitettu 95 kohtainen leikkauslista, joka tullaan käsittelemään maanantaina 11.11. klo 18:00 alkaen Turun kaupunginvaltuuston kokouksessa. Ymmärrämme tarpeen tehdä leikkauksia, jotta kaupungin talous saadaan takaisin kuntoon, mutta opiskelijoiden ja muiden vähällä elävien maksuttomat terveyskeskuskäynnit ovat väärä paikka säästää!

Tähän asti opiskelijoilla on ollut oikeus maksuttomiin terveyskeskuskäynteihin. Näitä maksuttomia käyntejä on hyödynnetty pääasiassa kesällä ja loma-aikoina, kun opiskelijaterveydenhuolto on ollut kiinni. Sairastamisesta ja ennaltaehkäisevästä hoidosta rankaiseminen on kohtuuton tapa lisätä opiskelijoiden taloudellista ahdinkoa jo valmiiksi lainapainotteisen ja pienituloisen elämisen lisäksi. Opiskelijoiden terveyskeskuskäynneistä veloittamisesta saatavat tulot olisivat häviävän pienet kaupungin massiivisessa budjetissa, joten on löydyttävä ratkaisuja, jotka eivät heikentäisi entisestään jo valmiiksi taloudellisesti haasteellista elämää elävien tilannetta.

Mikäli esitys menee läpi, me opiskelijat joudumme maksamaan käynneistämme 20,60 €. Se on liian suuri summa opiskelijalle maksettavaksi. Samalla tullaan leikkaamaan maksuvapautukset myös muilta erityisryhmiltä muun muassa eläkeläisiltä ja vammaisilta.

Tämä on meidän mielestämme väärä paikka säästää!

Kokoontukaamme siis kaupungintalolle 11.11. klo 16.30 mielenosoitukseen! Tervetuloa paikalle olet sitten nykyinen, entinen tai tuleva opiskelija, taikka ystävä tai muuten asiasta kiinnostunut! Tulethan kanssamme näyttämään kaupunginvaltuustolle, ettei jo valmiiksi vähällä elävien terveydenhuollosta saa leikata!