Törmäsitkö opinnoissasi epäkohtaan? TUO vie palautteesi perille

Uutiset

Tällä viikolla Turun ammattikorkeakoulussa on puhuttanut Turun Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus, jossa pettynyt opiskelija kertoo kokemuksistaan Turun amk:ssa.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO haluaa muistuttaa, että yhdenkään TUOlaisen ei tarvitse jäädä yksin opinnoissaan kohtaamiensa ongelmien kanssa.

Miten voin antaa palautetta?

Koulutukseen liittyvää palautetta voi antaa suoraan kurssien opettajille tai muulle ammattikorkeakoulun henkilökunnalle.

Opiskelijakunta pyrkii vaikuttamaan siihen, että opiskelijoiden on mahdollisimman helppoa antaa palautetta suoraan korkeakoululle kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa. Opiskelijakunta on keskustellut koulun johdon kanssa palautteen antamiskynnyksen madaltamisen tärkeydestä ja siitä, miten opiskelijapalaute tulisi ottaa huomioon.

Jos ongelmasi ei ratkea ammattikorkeakoulun henkilökunnalle annetun palautteen kautta, tai jos koet, että et halua antaa palautetta suoraan koululle, voit aina kertoa huolesi myös opiskelijakunnalle.

TUOn kautta on mahdollista esimerkiksi ns. etanapostilomakkeen eli arvosanat myöhässä -lomakkeen kautta lähettää anonyymi muistutus myöhässä olevista kurssiarvosanoista. Muissa mieltäsi painavissa asioissa voit lähettää sähköpostia TUOn edunvalvonnan asiantuntijalle.

TUOn henkilökunta vie annetut palautteet eteenpäin ammattikorkeakoulun henkilöstölle. Kaikki edunvalvontaan liittyvät yhteydenotot ovat luottamuksellisia, eivätkä TUOn asiantuntijat välitä henkilötietojasi eteenpäin vastoin omia toiveitasi.

Opiskelijoiden ääni kuuluviin

Eräs opiskelijakunnan tärkeimmistä tehtävistä on tuoda opiskelijoiden ääntä esille Turun ammattikorkeakoulussa. Niinpä opiskelijakunnalla on edustajia monissa korkeakoulun toimintaan liittyvissä työryhmissä.

Opiskelijakunta nostaa työryhmissä esiin jäsenistön mielipiteitä ja huolia. Pidämme esillä esimerkiksi lähiopetuksen tärkeyttä ja puhumme entistä laadukkaampien verkkokurssien puolesta. Muistutamme myös opiskelijapalautteeseen reagoimisen ja sen pohjalta tehtyjen muutosten viestimisen tärkeydestä.

Jotta TUO voi tehokkaasti tuoda esille TUOlaisten mielipiteitä ja kokemuksia, on tärkeää, että jäsenet kertovat opiskelijakunnalle korkeakoulussa kohtaamistaan hankaluuksista.

”Opiskelijakunta ei voi viedä asioita eteenpäin Turun ammattikorkeakoulun sisällä, ellei kukaan kerro meille ongelmista”, TUOn hallituksen puheenjohtaja Mikke Kuula muistuttaa.

Jos sinulla on jotakin mielen päällä, löydät TUOn asiantuntijoiden yhteystiedot ja palautelomakkeen täältä!

Lue myös

Turun ammattikorkeakoulun ja TUOn yhteinen vastaus TS:ssa julkaistuun mielipidekirjoitukseen