TUO mukaan Ilmastoveivi2019-kampanjaan

Uutiset

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO liittyy mukaan Ilmastoveivi2019-kampanjaan, joka vaatii Suomelta ja EU:lta vastuullista ja oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa.

Opiskelijakunta TUO haluaa kannustaa kaikkia jäseniään, alumnejaan ja koko Turun amk:n henkilöstöä allekirjoittamaan Ilmastoveivi2019-vetoomuksen.

Ilmastoveivi2019-vetoomus vaatii, että Suomi ottaa ilmastopolitiikan kärkiteemakseen EU-puheenjohtajakaudellaan heinä–joulukuussa 2019. Vetoomus luovutetaan huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen Suomen uudelle pääministerille.

Allekirjoita vetoomus täällä.

TUO haastaa Turun ammattikorkeakoulun ja Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKOn mukaan ilmastoveivaamaan kanssamme!

Miksi opiskelijakunta puhuu ilmastosta?

Hallitsemattoman ilmastonmuutoksen seuraukset ovat ihmiskunnalle äärimmäisen vakavia. Ilmastonmuutoksen torjuminen mainitaan TUOn poliittisessa ohjelmassa vuosille 2019–23 ensiarvoisen tärkeänä tavoitteena, johon koko yhteiskunnan on syytä suhtautua vakavasti:

”Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste. Tulevalla vaalikaudella pitää tehdä kunniahimoista ilmastopolitiikkaa. Meidän kaikkien täytyy tehdä työtä sen eteen, että tulevillakin sukupolvilla on maapallo, jolla voi asua ja elää. Meidän tulee tehdä ympäristölle parempia valintoja ja huomioida kestävä kehitys kaikissa päätöksissämme.”

Opiskelijakunnan edustajiston hyväksymän poliittisen ohjelman ohjaamana TUO pyrkii nostamaan aihetta keskusteluun ja ottamaan kantaa ilmastoystävällisemmän yhteiskunnan puolesta.

Ilmastoveivi2019-vetoomuksen lisäksi opiskelijakunta pitää esillä esimerkiksi entistä paremman joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen edistämistä, jotta entistä harvemman turkulaisen tarvitsisi tulevaisuudessa käyttää omaa autoa.

Allekirjoita Ilmastoveivi2019-vetoomus
Tutustu TUOn poliittiseen ohjelmaan (pdf)