Liity TUOn jäseneksi ja ole osa opiskelijayhteisöä!


Opiskelijakunta TUOn jäsenenä pääset nauttimaan monenlaisista eduista niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Saat esimerkiksi alennuksia sekä henkilökohtaista neuvontaa ja apua opiskelun ongelmatilanteissa. Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon jäsenyydestä sekä opiskelijakortin tilaamisesta! Usein kysytyt kysymykset löytyvät sivun alaosasta.


Miksi liittyisin jäseneksi?

Opiskelijakunta TUOn jäsenenä pääset nauttimaan monenlaisista jäseneduista, kuten alennuksista. Voit myös kääntyä neuvonta-asianajajan puoleen, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, perintöön, avo- tai avioliittoon liittyvissä oikeudellisissa asioissa. Käytettävissäsi ovat myös TUOn asiantuntijat ja häirintäyhdyshenkilöt.

Jäsenenä saat äänioikeuden TUOn edustajistovaaleissa, joissa voit vaikuttaa korkeakouluympäristöösi. Voit myös itse hakea TUOn edustajistoon ja hallitukseen.

Liittymällä jäseneksi tuet TUOn tekemää tärkeää edunvalvontatyötä. Mitä enemmän meitä on, sitä suuremmalla äänellä voimme ajaa opiskelijoiden oikeuksia!

Syksystä 2017 lähtien voit opiskelijakunnan jäsenä ladata ilmaiseksi käyttöösi digitaalisen opiskelijakortin, Frank Appin. Voit halutessasi tilata myös muovisen opiskelijakortin, mutta sen hankkiminen ei ole enää pakollista. Muovisen kortin voi hankkia Frankin sivuilta.

Ajankohtaista

Jäsenrekisteriseloste

Jäsenrekisteriseloste on luettavissa täällä.

Mitä jäsenyydellä saa?

TUOn jäsenenä saat esimerkiksi:

 • Jäsenhintaisia lippuja TUOn ja yhteistyökumppanien tapahtumiin.
 • Alennusta myyntituotteista, kuten TUOn haalarimerkeistä sekä shotti- ja skumppalaseista.
 • Apua ja neuvontaa opiskelun ongelmatilanteisiin (TUOn koulutuksen kehittämisen ja ohjauksen asiantuntija).
 • Neuvontalakimiehen palvelut.
 • Väylän vaikuttaa korkeakouluympäristöön.

Kun käytössäsi on Frank App tai fyysinen opiskelijakortti, olet lisäksi oikeutettu lukemattomiin etuihin Suomessa. Rahanarvoista säästöä syntyy niin VR:llä ja Matkahuollolla matkustamisesta, ravintoloista, nettikaupoista, sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluistakin. Opiskelijaetuja voit selata osoitteessa frank.fi.

Mikä on Frank App? Tarvitsenko muovista opiskelijakorttia?

Jos olet läsnäoleva opiskelija ja opiskelijakunta TUOn jäsen, voit ladata käyttöösi digitaalisen opiskelijakortin eli Frank Appin. Frank App alkaa toimia pääsääntöisesti rekisteröitymistä seuraavana päivänä. Frank Appissa voit myös ostaa digitaalisen ISIC-lisenssin (3 € / 12kk). Frank App on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.

Muovisen opiskelijakortin tilaamisen ei ole pakollista, mutta halutessasi voit tehdä tilauksen Frankin kautta, osoitteessa frank.fi.

Opiskelijakortin voit hankkia joko maksuominaisuudella tai ilman maksuominaisuutta. Maksuominaisuus opiskelijakortissa tarkoittaa siis sitä, että voit käyttää opiskelijakorttia maksukorttina. Korttiin jossa on maksuominaisuus, voit ostaa myös kansainvälisen opiskelijakortin ISIC:n.

Lisätietoa eri korttityypeistä saat Frankin nettisivuilta. Opiskelijakortista ja Frank Appistä voit lukea lisää myös tämän sivun FAQ-osiosta.

Miten liityn jäseneksi ja tilaan opiskelijakortin?

1. Liity TUOn jäseneksi tästä linkistä ja maksa jäsenmaksu. Liittymislomake ohjaa sinut maksua varten ulkoisen maksunvälityspalvelun sivulle.

2. Odota hakemuksen käsittelyä. Yleensä uudet jäsenhakemukset käsitellään muutamassa arkipäivässä. Käsittelyajat voivat venyä ruuhkien ja suurten liittymismäärien vuoksi erityisesti kulukauden alussa.

3. Nauti opiskelijakunta TUOn jäsenyyden tuomista eduista ja laadukkaasta edunvalvonnasta!

4. Lataa käyttöösi digitaalinen opiskelijakortti Frank App, jolloin pääset käsiksi moniin valtakunnallisiin etuihin! Frank Appin lataaminen on ilmaista.

5. Ole vielä hetki kärsivällinen. Frank App alkaa toimia yleensä seuraavan vuorokauden puolella.

6. Jos haluat, tilaa muovinen kortti Frankin sivuilta. Se ei kuitenkaan enää ole pakollista.

Mitä jäsenyys maksaa?

Voit maksaa jäsenyyden joko lyhemmäksi aikaa (puoli vuotta/vuosi) tai heti koko tutkinnon ajaksi. Jos maksat jäsenyyden kerralla pidemmäksi aikaa, tulee se sinulle huomattavasti halvemmaksi!

Oletko maksanut jäsenmaksun koko opiskeluajalle, mutta vaihdat opiskelupaikkaa tai valmistut? Ei hätää! Hyvitämme ylimääräiset maksut voimassaolevien ehtojen mukaisesti. Lue lisää hyvityksen hakemisesta FAQ-osiosta.

Hinnasto – Uudet jäsenet

Jäsenyyden kesto Hinta
4,5 vuotta 114 € Säästö 28 €
4 vuotta 104 € Säästö 23 €
3,5 vuotta 94 € Säästö 18 €
2 vuotta 61 € Säästö 6 €
1 vuosi 37 € Säästö 4 €
Lukukausi (0,5 vuotta) 24 €

Hinnat sisältävät opiskelijakunnan liittymismaksun (7 €).

Jos maksoit opiskelijakortin tilauksen yhteydessä vain vuoden tai puolen vuoden jäsenyyden, voit maksaa lopun jäsenyysaikasi alla olevan hinnaston mukaisesti.

Maksun voit suorittaa joko noutaessasi tarraa, tai etukäteen painamalla sinistä ”jäsenyyden jatkaminen” -nappulaa tuosta yläpuolelta!

Hinnasto – Jatkavat jäsenet

Jäsenyyden kesto Hinta
2 vuotta 54 € Säästö 6 €
1 vuosi 30 € Säästö 4 €
Lukukausi (0,5 vuotta) 17 €
FAQ
 • Digitaalinen opiskelijakortti Frank App
 • Jäsenedut
 • Jäsenyys
 • Opiskelijakortti
 • Frank App näyttää, että jäsenyyteni on voimassa vain 31.1.2018 asti. Olen kuitenkin maksanut jäsenyyteni koko vuodelle. Mistä tämä johtuu?

  Frank päivittää jäsenyyden voimassaoloajat puolen vuoden välein. Jäsenyytesi voimassaoloaika päivittyy siis automaattisesti tammikuussa.

  Frank päivittää jäsenyyden voimassaoloajat puolen vuoden välein.

 • Frank App pyytää minua olemaan yhteydessä opiskelijakuntaan. Mistä on kyse?

  Onko sinulla opiskelijakortissasi voimassa oleva lukukausi- tai vuositarra? Frank App ei toimi, mikäli opiskelija ei ole hankkinut voimassa olevaa tarraa. Tarraa ei tarvitse varsinaisesti olla itse kortissa, vaan riittää, että siitä on merkintä jäsenrekisterissämme. Frank App käyttää jäsenrekisteriämme tarkistaakseen tarran voimassaolon.

  Frank App ei toimi, mikäli opiskelija ei ole hankkinut voimassa olevaa tarraa.

 • Frank App sanoo, ettei tietojani ole tunnistettu. Mikä on ongelmana?

  Tarkistathan, että olet ilmoittautunut läsnäolevaksi kuluvalle lukuvuodelle ja jäsenyytesi on voimassa. Jäsenhakemusten käsittelyaika on muutamasta päivästä viikoon, joten jos olet vasta liittynyt opiskelijakunnan jäseneksi, odota muutama päivä. Jos ongelma ei ratkea, voit olla yhteydessä jäsenpalveluassistenttiin soittamalla numeroon 045 137 6860 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuo@opiskelijakunta.net. Todennäköisesti rekisterissämme on puutteellinen tieto tai kirjoitusvirhe.

  Tarkistathan, että olet ilmoittautunut läsnäolevaksi kuluvalle lukuvuodelle ja jäsenyytesi on voimassa.

 • Haluan tilata opiskelijakortin. Miten saan sen?

  Mene Jäsenyys-sivulle ja liity opiskelijakunnan jäseneksi. Voit tämän jälkeen ladata puhelimeesi Frank App -nimisen digitaalisen opiskelijakorttisovelluksen, joka toimii aivan kuten perinteinen muovinen opiskelijakorttikin.

  Voit ladata Frank Appin, kun olemme käsitelleet liittymisesi. Frank Appin käyttöönotossa menee 3-7 päivää liittymisestä (ruuhka-aikoina käsittelyaika saattaa olla pidempi). Sinun on mahdollista tilata itsellesi myös muovinen opiskelijakortti Frankilta niin halutessasi.

  Huomioithan, että lomat saattavat pidentää käsittelyaikoja. Esimerkiksi heinäkuussa tehdyt hakemukset käsitellään vasta elokuussa kesälomien vuoksi.

  Liity opiskelijakunnan jäseneksi. Voit tämän jälkeen ladata puhelimeesi Frank App -nimisen digitaalisen opiskelijakorttisovelluksen.

 • Kuinka kauan voin käyttää Frank Appia?

  Frank App on käytössäsi ostamasi jäsenyyden ajan. Jos olet esimerkiksi hankkinut vuoden jäsenyyden, on Frank App käytössäsi vuoden ajan. Voit koska tahansa jatkaa jäsenyyttäsi hankkimalla sille lisää kestoa, jolloin myös Frank Appin voimassaoloaika pitenee.

  Jos olet esimerkiksi hankkinut vuoden jäsenyyden, on Frank App käytössäsi vuoden ajan.

 • Kuulin, ettei muovista opiskelijakorttia enää tarvita, vaan Frank App riittää opiskelijatodistukseksi. Pitääkö tämä paikkansa?

  Kyllä pitää. Frank App on lukuvuodesta 2017–2018 lähtien opiskelijan ensisijainen tunnistautumisväline, jota pystyy käyttämään aivan kuten muovista opiskelijakorttiakin. Muoviset opiskelijakortit säilyvät kuitenkin edelleen ja niitä voi käyttää samalla tavalla kuin ennenkin. Et kuitenkaan enää tarvitse muovista opiskelijakorttia saadaksesi Frank Appin käyttöösi.

  Kyllä pitää.

 • Latasin Frank Appin, mutta se ei toimi. Minulla on jo aiemmin hankittu opiskelijakortti, jossa on voimassa oleva tarra. Mistä tämä johtuu?

  Frank App alkaa toimia pääsääntöisesti lataamista ja rekisteröitymistä seuraavan vuorokauden puolella. Frank App tarkistaa jäsentietojesi voimassaolon kansallisesta opiskelijatietokanta JOLLAsta aina puoliltaöin. JOLLA taas käyttää TUOn jäsenrekisteriä varmentaakseen, että opiskelija on läsnäoleva ja lukukausi- tai vuositarransa hankkinut opiskelijakunnan jäsen.

  Frank App alkaa toimia pääsääntöisesti lataamista ja rekisteröitymistä seuraavan vuorokauden puolella.

 • Liityin juuri TUOn jäseneksi ja latasin itselleni Frank Appin. Se ei kuitenkaan vielä toimi. Mistä tämä johtuu?

  Liittymistietojasi ei ole vielä käsitelty. TUO käsittelee uusien jäsenten liittymisasiat 3-7 arkipäivän kuluessa liittymisestä. Frank App alkaa toimia sen jälkeen, kun liittymistietosi on käsitelty. Varsinkin syyslukukauden alussa tähän saattaa mennä ruuhkan vuoksi hieman pidempään, muina vuodenaikoina käsittely on nopeampaa. Huomaathan, että loma-ajat ja vapaapäivät voivat vaikuttaa asian käsittelyyn. Mikäli asiasi on kiireellinen, kannattaa siitä olla yhteydessä jäsenpalveluumme sähköpostitse: tuo@opiskelijakunta.net

  Liittymistietojasi ei ole vielä käsitelty.

 • Mikä ihmeen Frank?

  Yksinkertaisimmillaan Frank on opiskelijoiden oma etupalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kaikki Suomen opiskelija-alennukset. Etupalvelun lisäksi Frank tuottaa valtakunnallista korkeakouluopiskelijoiden opiskelijakorttia. Frankin omistavat yhdessä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SLL, SAKKI, SAMOK ja SYL sekä KILROY.

 • Olen ostanut voimassa olevan lukukausi- tai vuositarran, mutta Frank App ei silti toimi. Mistä mahtaa olla kyse?

  Oletko hakenut tarran korttiisi? Frank App vaatii toimiakseen tiedon siitä, että tarra on merkitty luovutetuksi opiskelijakorttiisi. Tarraa ei kuitenkaan oikeasti tarvitse liimata korttiisi, vaan riittää, että sen luovuttamisesta tehdään merkintä jäsenrekisteriimme. Ole yhteydessä TUOn jäsenpalveluun osoitteessa tuo@opiskelijakunta.net. Voit myös soittaa (045 674 4436) tai käydä jäsenpalvelupisteellämme. Kun tarra on merkitty luovutetuksi, alkaa Frank App toimia normaalisti.

  Frank App vaatii toimiakseen tiedon siitä, että tarra on merkitty luovutetuksi opiskelijakorttiisi.

 • Tarvitsenko muovisen opiskelijakortin, jos minulla on jo Frank App?

  Et tarvitse. Syksystä 2017 lähtien kaikki opiskelijat voivat ladata itselleen aluksi Frank Appin ja päättää sitten, tarvitsevatko muovista opiskelijakorttia.

  Et tarvitse.

 • Voinko edelleen käyttää muovista opiskelijakorttiani, vai pitääkö minunkin ladata itselleni digitaalinen opiskelijakorttisovellus Frank App?

  Voit käyttää muovista opiskelijakorttiasi aivan kuten ennenkin. Voit myös ladata Frank Appin Android- tai iOS-puhelimeesi mikäli niin haluat. Uudet opiskelijat voivat halutessaan tilata itselleen muovisen opiskelijakortin, mutta Frank App on nykyään ensisijainen väline opiskelija-alennusten ja muiden etujen saamiseksi.

  Voit käyttää muovista opiskelijakorttiasi aivan kuten ennenkin.

 • Yritin ladata Frank Appia ja se ilmoittaa opiskelijanumeroksi väärän numeron. Mitä teen?

  Frank App ilmoittaa opiskelijakunnan jäsennumeron opiskelijanumero-kohdassa. Kyseessä on siis eri numero kuin AMK:n opiskelijanumerosi.

  Se onkin sun jäsennumero!

 • Olen jo jäsen, mistä voin lunastaa uuden lukuvuositarran?

  Uuden lukuvuositarran voit tulla lunastamaan mistä tahansa TUOn jäsenpalvelupisteestä, riippumatta siitä, missä toimipisteessä opiskelet. Jos olet opiskelijakorttia tilatessasi maksanut koko opiskeluiden aikaisen jäsenyyden, ei sinun tarvitse enää maksaa mitään, vaan voit vain tulla noutamaan tarraa. Jos sinulla on käytössäsi vain Frank App, et tarvitse varsinaista fyysistä tarraa. Jos olet maksanut tarran, riittää että merkitsemme sen luovutetuksi.

  Jos olet maksanut opiskelijakunnan jäsenyyden lyhemmäksi aikaa, voit joko suorittaa maksun opiskelijakunnan jäsenpalvelupisteellä tarraa hakiessasi tai hoitaa maksun etukäteen netissä, ”jäsenyyden jatkaminen” -nappulan kautta (sininen pallo tuossa ylempänä). Maksu rekisteröityy järjestelmäämme parissa pankkipäivässä, joten jos tulet hakemaan tarraa samana päivänä, ota mukaasi kuitti maksusta.

  Huomaathan, että emme voi postittaa irtonaista tarraa, vaan se tulee aina liimata suoraan opiskelijakorttiin!

  HUOM! Emme voi postittaa irtonaista tarraa, vaan se tulee aina liimata suoraan opiskelijakorttiin!

  Jos sinulla on käytössäsi vain Frank App, et tarvitse varsinaista fyysistä tarraa. Jos olet maksanut tarran, riittää että merkitsemme sen luovutetuksi.

 • Kauanko hankkimani lukukausi/vuositarra on voimassa?

  Lukuvuositarra on voimassa aina seuraavan syyskuun loppuun. Esimerkiksi lukuvuosi 2016-2017 –tarra on voimassa vuoden 2017 syyskuun loppuun.
  Lukukausitarra, eli syksy-tarra, on voimassa seuraavan tammikuun loppuun. Eli esimerkiksi syksy 2017 –tarra on voimassa vuoden 2018 tammikuun loppuun.

 • Mihin opiskelija-alennuksiin olen oikeutettu?

  Kaikki Suomen opiskelija-alennukset on pyritty keskittämään Frank.fi-sivulle. Sieltä löydät alennuksia niin kivijalkakauppoihin, kuin nettikauppoihinkin! Opiskelijakunta TUOn jäsenenä olet oikeutettu näihin kaikkiin, kunhan olet hoitanut jäsenmaksusi.

  Frankin sivuille listattujen etuisuuksien lisäksi muun muassa kaupungin liikuntapalveluita, joukkoliikennettä ja Turun korkeakoululiikunnan, CampusSportin, palveluita on mahdollista käyttää opiskelijahintaan.

  Kaikki paikalliset edut eivät siis valitettavasti vielä löydy Frankin sivuilta, joten aina kannattaa kysäistä, jos opiskelija-alennuksen vaikka saisikin!

  Ilmianna paikalliset opiskelija-alet Frankille!

 • Mikä ihmeen ISIC?

  The International Student Identity Card (ISIC) on opiskelijoiden passi mahtaviin etuihin kotimaassa ja ympäri maailmaa. ISIC-kortti on ainoa kansainvälisesti tunnustettu opiskelijakortti. ISIC-ominaisuus on mahdollista liittää myös opiskelijakorttiin, jossa on maksukorttiominaisuus.

  ISIC-kortilla saatavia opiskelijaetuja voit selailla täältä.

  The International Student Identity Card.

 • Ilmottaudun poissaolevaksi yhdelle lukuvuodelle tai -kaudelle. Tuleeko minun ilmoittaa siitä opiskelijakunnalle?

  Kyllä, opiskelijakunta ei saa tätä tietoa koululta. Lomake jäsenyyden siirtämisestä löytyy nettisivujen Materiaalipankki-osiosta.

 • Mikä ihmeen Frank?

  Yksinkertaisimmillaan Frank on opiskelijoiden oma etupalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kaikki Suomen opiskelija-alennukset. Etupalvelun lisäksi Frank tuottaa valtakunnallista korkeakouluopiskelijoiden opiskelijakorttia. Frankin omistavat yhdessä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SLL, SAKKI, SAMOK ja SYL sekä KILROY.

 • Olen vaihtanut sukunimeä/koulutusohjelmaa. Pitääkö minun ilmoittaa siitä opiskelijakunnalle erikseen vai riittääkö ilmoitus koululle?

  Ilmoita opiskelijakunnalle, jos vaihdat nimeä tai koulutusohjelmasta toiseen. TUOlla ja Turun AMKilla ei ole yhteistä tietokantaa, josta tieto selviäisi.

 • Olen vaihto-opiskelija. Voinko liittyä opiskelijakunnan jäseneksi ja tilata opiskelijakortin?

  Kyllä voit, mikäli opiskelet Turun AMKissa vähintään kahdeksan kuukautta. Liittymisen jälkeen voit tilata fyysisen opiskelijakortin Frankilta tai ladata Frank Appin.

 • Mistä tiedän olenko TUOn jäsen?

  Frank Appin tai muovisen opiskelijakortin käytön edellytyksenä on, että olet liittynyt opiskelijakuntasi jäseneksi ja maksanut jäsenmaksusi. Jäsenyys on aktiivinen, jos Frank Appista tai muovisesta opiskelijakortista löytyy voimassa oleva lukuvuosi- tai kausitarra.

  Koulutusalayhdistysten jäsenyys ei siis automaattisesti tarkoita sitä, että olisit myös TUOn jäsen, vaan niihin liitytään erikseen.

  Jos sinulla on kysyttävää jäsenyydestä, ota yhteyttä: tuo@opiskelijakunta.net.

  Opiskelijakortti tai Frank App + voimassa oleva lukuvuositarra = TUOn jäsenyys.

 • Mikä ihmeen SAMOK?

  SAMOK ry, eli Suomen opiskelijakuntien liitto, on valtakunnallinen ammattikorkeakouluopiskelijoiden etujärjestö ja Suomen opiskelijakuntien kattojärjestö. SAMOK huolehtii opiskelijoiden näkemysten saattamisesta valtionhallinnon ja muiden yhteistyötahojen tietoon sekä järjestää opiskelijoille erilaisia valtakunnallisia palveluja ja alennuksia.

  SAMOK on myös yksi Frank etupalvelun omistajista.

  Suomen opiskelijakuntien jäsenet ovat yhdessä SAMOK!

 • Olen maksanut jäsenyyden koko tutkinnon ajaksi, mutta ilmoittaudun poissaolevaksi / lopetan opiskelun / vaihtan opiskelupaikkaa

  Jos katkaiset opiskelusi tilapäisesti, sinun kannattaa siirtää jäsenyyttäsi. Tulosta siirtoilmoitus (löytyy materiaalipankista), täytä ja palauta se meille postitse tai tuo se johonkin palvelupisteistämme. Jäsenyyden siirto täytyy tehdä aina etukäteen, jäsenmaksun siirtoja ei suoriteta takautuvasti.

  Jäsenyyden siirtämisestä tulee ilmoittaa 30.9. mennessä, jos aikoo olla poissaolevana syyslukukauden tai koko lukuvuoden. Jos opiskelija aikoo olla poissaolevana kevätlukukauden, tulee hänen ilmoittaa poissaolonsa 31.1. mennessä.

  Jäsenyysoikeutta ei voi enää siirtää, kun opiskelijakorttiin on liimattu lukukausi- tai lukuvuositarra, tai tarra on merkitty luovutetuksi Frank Appia varten.

  Jos lopetat opiskelun kokonaan (esim. valmistuminen tai opiskelupaikan vaihto), voit saada palautuksen käyttämättä jääneistä maksuista. Tulosta ja täytä eroilmoitus ja palauta se meille opiskelijakortin kanssa. Myös tämä lomake löytyy nettisivujen materiaalipankista!

  Muista palauttaa siirto- tai erolomake ajoissa.

 • Haluan tilata opiskelijakortin. Miten saan sen?

  Mene Jäsenyys-sivulle ja liity opiskelijakunnan jäseneksi. Voit tämän jälkeen ladata puhelimeesi Frank App -nimisen digitaalisen opiskelijakorttisovelluksen, joka toimii aivan kuten perinteinen muovinen opiskelijakorttikin.

  Voit ladata Frank Appin, kun olemme käsitelleet liittymisesi. Frank Appin käyttöönotossa menee 3-7 päivää liittymisestä (ruuhka-aikoina käsittelyaika saattaa olla pidempi). Sinun on mahdollista tilata itsellesi myös muovinen opiskelijakortti Frankilta niin halutessasi.

  Huomioithan, että lomat saattavat pidentää käsittelyaikoja. Esimerkiksi heinäkuussa tehdyt hakemukset käsitellään vasta elokuussa kesälomien vuoksi.

  Liity opiskelijakunnan jäseneksi. Voit tämän jälkeen ladata puhelimeesi Frank App -nimisen digitaalisen opiskelijakorttisovelluksen.

 • Kuulin, ettei muovista opiskelijakorttia enää tarvita, vaan Frank App riittää opiskelijatodistukseksi. Pitääkö tämä paikkansa?

  Kyllä pitää. Frank App on lukuvuodesta 2017–2018 lähtien opiskelijan ensisijainen tunnistautumisväline, jota pystyy käyttämään aivan kuten muovista opiskelijakorttiakin. Muoviset opiskelijakortit säilyvät kuitenkin edelleen ja niitä voi käyttää samalla tavalla kuin ennenkin. Et kuitenkaan enää tarvitse muovista opiskelijakorttia saadaksesi Frank Appin käyttöösi.

  Kyllä pitää.

 • Mikä ihmeen Frank?

  Yksinkertaisimmillaan Frank on opiskelijoiden oma etupalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kaikki Suomen opiskelija-alennukset. Etupalvelun lisäksi Frank tuottaa valtakunnallista korkeakouluopiskelijoiden opiskelijakorttia. Frankin omistavat yhdessä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SLL, SAKKI, SAMOK ja SYL sekä KILROY.

 • Millaisen opiskelijakortin YAMK-opiskelija voi tilata?

  YAMK-opiskelijat ovat nykyään oikeutettuja siniseen opiskelijakorttiin! YAMK-opiskelija voi siis täysin normaalisti liittyä opiskelijakunnan jäseneksi ja ladata digitaalisen opiskelijakortin eli Frank Appin käyttöönsä tai tilata fyysisen opiskelijakortin osoitteesta www.frank.f

 • Minua neuvottiin tilaamaan opiskelijakortti Frankin kautta. Kun kävin Frankin sivuilla, minulle selvisi, etten voikaan tilata opiskelijakorttia. Mitä minun pitää tehdä?

  Opiskelijakorttien tilaaminen on muuttunut 1.7.2017 alkaen. Voit tilata opiskelijakortin jatkossa itsellesi liittymällä opiskelijakunta TUOn jäseneksi nettisivuillamme. Opiskelijoille tarjotaan nykyään ensisijaisesti digitaalista Frank App -opiskelijakorttisovellusta, josta voit lukea lisää täältä. Frank App on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Liityttyäsi TUOn jäseneksi voit halutessasi tilata itsellesi muovisen opiskelijakortin, mutta sitä ei ole enää pakko olla. Frank App riittää todistukseksi, joka oikeuttaa opiskelija-alennuksiin ja muihin etuihin.

  Voit tilata opiskelijakortin jatkossa itsellesi liittymällä opiskelijakunta TUOn jäseneksi nettisivuillamme.

 • Sivuilla lukee, että ette postita tarroja. En kuitenkaan pääse käymään toimistolla. Mikä avuksi?

  Jos et pääse hakemaan lukukausi tai –vuosi tarraa, voit normaalisti jatkaa jäsenyyttäsi nettisivujemme kautta ja postittaa opiskelijakorttisi Lemminkäisenkadun toimistolle (Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO, Lemminkäisenkatu 30, 20520 Turku). Liitä kuoreen mukaan postimerkillä varustettu palautuskuori, jotta kortti saadaan lähetettyä takaisin.

 • Tarvitsenko muovisen opiskelijakortin, jos minulla on jo Frank App?

  Et tarvitse. Syksystä 2017 lähtien kaikki opiskelijat voivat ladata itselleen aluksi Frank Appin ja päättää sitten, tarvitsevatko muovista opiskelijakorttia.

  Et tarvitse.

 • Teen avoimessa AMK:ssa polkuopintoja ja minulla on vihreä opiskelijakortti. Voinko saada siihen lukukausi- tai vuositarran?

  Kyllä voit!

  Vihreä opiskelijakortti ei oikeuta kaikkiin opiskelija-alennuksiin kuten VR:n, bussiliikenteen tai Kelan myöntämään ateriatukeen, mutta sillä voi saada muita opiskelijoille suunnattuja alennuksia.

  Voit saada edullisemman aterian Turun AMK:n ravintoloista (lukuun ottamatta Linnankadun ravintolaa) hakemalla ateria-alennukseen oikeuttavan kortin opintotoimistosta tai avoimen AMK:n toimistosta.

 • Voinko edelleen käyttää muovista opiskelijakorttiani, vai pitääkö minunkin ladata itselleni digitaalinen opiskelijakorttisovellus Frank App?

  Voit käyttää muovista opiskelijakorttiasi aivan kuten ennenkin. Voit myös ladata Frank Appin Android- tai iOS-puhelimeesi mikäli niin haluat. Uudet opiskelijat voivat halutessaan tilata itselleen muovisen opiskelijakortin, mutta Frank App on nykyään ensisijainen väline opiskelija-alennusten ja muiden etujen saamiseksi.

  Voit käyttää muovista opiskelijakorttiasi aivan kuten ennenkin.

 • Olen jo jäsen, mistä voin lunastaa uuden lukuvuositarran?

  Uuden lukuvuositarran voit tulla lunastamaan mistä tahansa TUOn jäsenpalvelupisteestä, riippumatta siitä, missä toimipisteessä opiskelet. Jos olet opiskelijakorttia tilatessasi maksanut koko opiskeluiden aikaisen jäsenyyden, ei sinun tarvitse enää maksaa mitään, vaan voit vain tulla noutamaan tarraa. Jos sinulla on käytössäsi vain Frank App, et tarvitse varsinaista fyysistä tarraa. Jos olet maksanut tarran, riittää että merkitsemme sen luovutetuksi.

  Jos olet maksanut opiskelijakunnan jäsenyyden lyhemmäksi aikaa, voit joko suorittaa maksun opiskelijakunnan jäsenpalvelupisteellä tarraa hakiessasi tai hoitaa maksun etukäteen netissä, ”jäsenyyden jatkaminen” -nappulan kautta (sininen pallo tuossa ylempänä). Maksu rekisteröityy järjestelmäämme parissa pankkipäivässä, joten jos tulet hakemaan tarraa samana päivänä, ota mukaasi kuitti maksusta.

  Huomaathan, että emme voi postittaa irtonaista tarraa, vaan se tulee aina liimata suoraan opiskelijakorttiin!

  HUOM! Emme voi postittaa irtonaista tarraa, vaan se tulee aina liimata suoraan opiskelijakorttiin!

  Jos sinulla on käytössäsi vain Frank App, et tarvitse varsinaista fyysistä tarraa. Jos olet maksanut tarran, riittää että merkitsemme sen luovutetuksi.

 • Sinisen ja vihreän opiskelijakortin ero?

  Sininen opiskelijakortti on päätoimisille opiskelijoille. Kortilla saat Suomessa kaikki opiskelijaedut.

  Vihreä kortti on muiden kuin päätoimisten ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskelijakortti. Kortilla saat pääsääntöisesti kaikki opiskelijaedut Suomessa, poislukien mm. VR ja Matkahuolto.

  Sinisen opiskelijakortin myöntämisehdot (ns. päätoimiset opiskelijat)

  Opiskelijan on täytettävä KAIKKI seuraavat ehdot:
  1. Opiskelija opiskelee päätoimisesti ja palkatta ammattikorkeakoulussa eikä ole työssä vakinaisessa virassa tai vakinaiseen virkaan rinnastettavassa työsuhteessa. Opiskelija on ilmoittautunut ammattikorkeakouluun läsnä olevaksi kyseiselle lukukaudelle/ lukuvuodelle, mistä hänen tulee vaadittaessa esittää todistus.
  2. Opiskelija suorittaa ammattikorkeakoulututkintoa eikä ole suorittanut ylempää korkeakoulututkintoa. AMK-tutkintonimikkeitä ovat esimerkiksi tradenomi, sairaanhoitaja (AMK), insinööri (AMK) tai sosionomi (AMK).
  3. Opiskelijan opintojen yhtäjaksoinen kesto on vähintään 8 kuukautta. Vaihto-opiskelijan ei tarvitse suorittaa koko kestoa Suomessa, kunhan esittää todistuksen, josta tutkinnon vähintään kahdeksan kuukauden säännönmukainen kesto selviää.
  4. Opiskelu ei ole oppisopimuskoulutusta eikä kuulu työvoimakoulutuksen tai henkilöstökoulutuksen piiriin.
  5. Monimuoto-opiskelijan kokonaisopiskeluajasta on oltava yli 60 % lähiopetusta.
  6. Opiskelija liittyy jäseneksi oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakuntaan.
  7. Opiskelija sitoutuu palauttamaan opiskelijakorttinsa, mikäli valmistuu tai ei enää muutoin täytä näitä myöntämisehtoja. Kortin käyttö sen jälkeen, kun kaikki ehdot eivät enää täyty, on rangaistava teko.
  Vihreän SAMOK-opiskelijakortin myöntämisehdot (muu kuin päätoiminen opiskelu)

  1. Opiskelija opiskelee ammattikorkeakoulussa. Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskeleva ei voi saada edes vihreää korttia.
  2. Opiskelija suorittaa täydennys- tai erikoistumisopintoja koulutusohjelmissa tai opintolinjoilla, jotka ovat päätoimisia. Päätoimisten opintojen tulee kestää vähintään kahdeksan viikkoa.
  3. Opiskelija on ilmoittautunut ammattikorkeakouluun läsnä olevaksi kyseiselle lukukaudelle/ lukuvuodelle, mistä hänen tulee vaadittaessa esittää todistus.
  4. Opiskelija liittyy jäseneksi oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakuntaan.
  5. Opiskelija sitoutuu palauttamaan opiskelijakorttinsa, mikäli valmistuu tai ei enää muutoin täytä näitä myöntämisehtoja. Kortin käyttö sen jälkeen, kun kaikki ehdot eivät enää täyty, on rangaistava teko.

 • Asun Turun ulkopuolella / ulkomailla, enkä pääse itse hakemaan uutta lukuvuositarraa korttiini. Mitä teen?

  Voit lähettää meille kirjeen, jossa on opiskelijakorttisi ja postimerkillä varustettu palautuskuori. Toinen vaihtoehto on laittaa kaveri asialle, eli soittaa meille (045 674 4436) tai laittaa sähköpostia (opiskelijakortit@opiskelijakunta.net) ja kertoa, kuka on tulossa hakemaan lukuvuositarraa korttiisi. Hänellä täytyy olla mukana sinun opiskelijakorttisi ja maksuväline tai kuitti maksusta.

  Jos sinulla on käytössäsi Frank App, homma helpottuu heti! Frank Appia varten et tarvitse varsinaista fyysistä tarraa, vaan riittää että merkitsemme sen luovutetuksi. Frank App toimii syksystä 2017 lähtien ensisijaisena todisteena opiskelijastatuksestasi.

  HUOM! Emme postita opiskelijakortteja ulkomaille.

  Ei kysyvä tieltä eksy. Ota yhteyttä, niin keksitään yhdessä ratkaisu!

  Jos sinulla on käytössäsi Frank App, homma helpottuu heti!

 • Kauanko hankkimani lukukausi/vuositarra on voimassa?

  Lukuvuositarra on voimassa aina seuraavan syyskuun loppuun. Esimerkiksi lukuvuosi 2016-2017 –tarra on voimassa vuoden 2017 syyskuun loppuun.
  Lukukausitarra, eli syksy-tarra, on voimassa seuraavan tammikuun loppuun. Eli esimerkiksi syksy 2017 –tarra on voimassa vuoden 2018 tammikuun loppuun.

 • Tilasin opiskelijakortin. Minne se toimitetaan?

  Kaikki opiskelijakorttityypit toimitetaan jatkossa suoraan kotiin. Kortissa ei kuitenkaan ole vielä lukuvuositarraa, eli se ei ole voimassa. Tarran voit hakea miltä tahansa opiskelijakunta TUOn jäsenpalvelupisteeltä

  Muista, että jäsenedut saa vain opiskelijakortilla, jossa on voimassa oleva lukuvuositarra. Muista siis hakea tarra korttiisi TUOn jäsenpalvelupisteeltä.