Jäsenyys

Luomassa parempaa opiskelijayhteisöä!

Tervetuloa mukaan luomaan vieläkin parempaa opiskelijayhteisöä meille kaikille. Opiskelijakunta TUO ei olisi mitään ilman sen jäseniä ja heidän ajatuksiaan sekä ideoita minkälainen on Suomen paras yhteisö. Haluamme olla luomassa yhdessä parasta yhteisöä meille kaikille, mutta tarvitsemme juuri sinua avuksi. Oletko valmis tulemaan mukaan?

Yhteisön kehittämiseen osallistuvat niin jäsenemme, edustajistomme, hallituksemme kuin henkilökuntamme. Haluamme kaikki olla omalta osaltamme luomassa opiskelijan parempaa huomista ja hyvinvoivaa yhteisöä meille kaikille. Toivottavasti sinäkin lähdet mukaan luomaan entistä parempaa yhteisöä.

Olemme aktiivisesti mukana OPKU+ yhteistyössä luomassa uusia etuja, palveluita sekä toimintaa paremman opiskelijaelämän tueksi. Uskomme, että opiskelijoiden asioiden parantaminen etenee yhteistyöllä. Jäsenenämme pääset osaksi tätäkin yhteistyötä sekä tulevaisuuden luomista.

Liity jäseneksi tästä

Jäseniä

Omia tapahtumia

Etuja

Muita alennettuja tapahtumia

Jäsenedut

TUOn jäsenyys on avain huikeisiin jäsenetuihin niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Jäsenenä saat eksklusiivisia vaihtuvia etuja sekä alennusta TUO Loungen tuotteista, kuten haalarimerkeistä ja Turku AMK-brändituotteista. TUOn jäsenet saavat myös merkittäviä alennuksia tapahtumistamme.

Jäsenenämme saat lisäksi ASK-, Helga-, HUMAKO-, Laureamko-, METKA-, JAMKO- ja O’Diako-opiskelijakuntien tuotteet sekä tapahtumat edullisempaan jäsenhintaan. Jos esimerkiksi haluat osallistua kyseisten opiskelijakuntien tapahtumiin, niin muista hyödyntää jäsenetusi.

TUOlta saat myös henkilökohtaista neuvontaa ja apua opiskelun ongelmatilanteissa. TUOn asiantuntijat sekä häirintäyhdyshenkilöt ovat jäseniemmekin käytössä opiskeluun liittyvien haasteiden ratkaisemisessa. Voit myös kääntyä oikeusaputoimikunnan puoleen esimerkiksi vuokrasopimuksen teon kanssa.

TUO-jäsenyys tarkoittaa siis tätä ja paljon muuta. Voit liittyä jäseneksi tästä!

Tapahtumat

Opiskelijakunta järjestää vuosittain useita tapahtumia, kuten legendaariset Keltanokkabileet, tuttavallisimmin KNB:n. Kaikki opiskelijakunnan tapahtumat ovat alennettuun hintaan jäsenille.

OPKU+

OPKU+ opiskelijakuntiin kuuluvat Metka, Helga, Laureamko, HUMAKO, O’Diako sekä JAMKO. Kolme ensin mainittua toimii pääkaupunkiseudulla, kaksi seuraavaa toimivat usealla paikkakunnalla ja JAMKO toimii Jyväskylässä. Opiskelijakunnan jäsenet ovat oikeutettuja OPKU+ jäsenille tarkoitettuihin tuote sekä tapahtuma-alennuksiin.

Tuotealennukset

Opiskelijakunnan jäsenenä saat alennuksia kaikista TUO Loungen tuotteista ja Loungessa myytävistä Turku AMK:n brändituotteista.

Asiantuntijat tukenasi

TUOn asiantuntijat sekä häirintäyhdyshenkilöt ovat myös jäseniemme käytössä opiskeluun liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi.

R

Jäsenenä saat käyttöösi digitaalisen jäsenkortin heti Kide.appin lompakkoon kohtaan Jäsenyydet. Täältä näet myös jäsenyytesi voimassaoloajan helposti.

R

Jäsenkortin voit päivittää viralliseksi opiskelijakortiksi Kide.appin lompakon kautta. Tämä virallinen opiskelijakortti oikeuttaa julkisen liikenteen alennuksiin (VR, Matkahuolto, Föli), Kelan ateriatukeen (päätoimiset opiskelijat) sekä TUOn alueellisiin etuihin Turussa ja Salossa ja useisiin valtakunnallisiin alennuksiin.

R

Saat merkittäviä alennuksia kaikista TUOn tapahtumista ja voit ostaa TUO Loungen tuotteita edullisempaan jäsenhintaan. Lisäksi olet oikeutettu vaihtuviin, vain jäsenillemme tarkoitettuihin etuihin.

R

TUO auttaa ja tukee läpi opintojesi – opiskelijakunta voi auttaa, jos esimerkiksi kohtaat korkeakouluyhteisössä kiusaamista tai häirintää tai jos kurssiarvosanasi ovat myöhässä. TUOn jäsenenä varmistat, että saat apua silloin, kun sitä tarvitset.

R

TUOn jäsentiedotteesta saat ensimmäisenä tiedon tulevista tapahtumista ja opiskelijaelämään liittyvistä uutisista.

R

Jäsenenä voit vaikuttaa opiskelijakunnan, Turun AMK:n ja Turun alueen asioihin. Saat äänioikeuden TUOn edustajistovaaleissa ja voit asettua itse ehdolle. 21-paikkainen edustajisto on TUOn ylintä päätösvaltaa käyttävä elin.

Jäsenyyden ehdot

Opiskelijakunta TUOn jäsenistä ja jäsenyyden ehdoista on säädetty Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn säännöissä, jotka löytyvät materiaalipankista.

Opiskelijakunta TUOn jäseniksi voivat liittyä Turun ammattikorkeakoulussa tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat. Opiskelijakunnan jäseniksi voivat liittyä myös seuraavat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat: tutkintotavoitteisessa koulutuksessa opiskelevat vaihto-opiskelijat, polkuopiskelijat (ns. vihreä opiskelijakortti), korkeakouludiplomia suorittavat opiskelijat (ns. vihreä opiskelijakortti) sekä erillisellä opinto-oikeudella opiskelevat opiskelijat (ns. vihreä opiskelijakortti).

HAKA-tunnistautuminen

Jäsenet hyväksytään opiskelijakunnan hallituksen toimesta ehdollisesti jäseniksi siihen saakka kunnes opiskelija on tehnyt HAKA-tunnistautumisen. HAKA-tunnistautumisen takarajana sama päivä, jolloin vahvistetaan äänioikeudelliset jäsenet opiskelijakunnan edustajistovaaleihin. Kyseinen päivä ilmoitetaan opiskelijakunnan sosiaalisenmedian kanavissa sekä kotisivuilla viimeistään kuukautta ennen kyseistä päivämäärää.

Tämän takaraana toimivan päivän jälkeen opiskelijalla on vielä mahdollisuus tehdä tunnistautuminen ilman äänioikeuden saamista vaaleihin joukukuun ensimmäiseen päivään saakka. Joulukuun toisena päivänä kaikki ei HAKA-tunnistautumista tehneet jäsenet poistetaan rekisteristä ja rahoja ei palauteta.

Opiskelijakunnan jäsenyydestä eroaminen

Opiskelijakunnan jäsenyydestä voi erota ilmoittamalla siitä opiskelijakunnalle ja täyttämällä Jäsenyydestä eroaminen –lomakkeen. Lomake löytyy nettisivujen materiaalipankista.

Jäsenmaksua ei palauteta, mikäli jäsenyyden ehdot edelleen täyttyvät: käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain silloin, mikäli opiskelija on eronnut Turun ammattikorkeakoulusta tai valmistunut. Opiskelijakunta perii kaikista maksupalautuksista kymmenen euron käsittelymaksun.

Jäsenmaksupalautus lasketaan kunkin vuoden jäsenmaksujen ja muiden kulujen mukaisesti. Syksystä 2023 pienin palautettava jäsenmaksu tulee vastaamaan suurinta mahdollista jäsenmaksun määrää (90€). 

Opiskelijakunnna jäsenyydestä eroamisesta sekä jäsenmaksun palautuksesta on säädetty Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn Johto- ja hallintosäännössä, joka löytyy nettisivujen materiaalipankista.