Liity TUOn jäseneksi ja ole osa opiskelijayhteisöä!


Opiskelijakunta TUOn jäsenenä saat monenlaisia etuja sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Saat esimerkiksi alennuksia tapahtumalipuista ja yhteistyöyritysten palveluista sekä henkilökohtaista apua ja tukea opiskelijaelämän ongelmatilanteissa.


Opiskelijakunnan jäsenyys kannattaa!

Liittymällä TUOn jäseneksi saat useita vain TUOn sekä 6 muun opiskelijakunnan jäsenille tarkoitettuja etuja.

Jäsenet pääsevät TUOn omiin tapahtumiin muita halvemmalla ja hyötyvät myös yhteistyökumppanien tarjoamista alennuksista. TUOn asiantuntijat ja häirintäyhdyshenkilöt auttavat jäseniä opiskeluun liittyvissä ongelmatilanteissa. Voit myös kääntyä neuvonta-asianajajan puoleen, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, avo- tai avioliittoon tai perintöön liittyvissä oikeudellisissa asioissa.

Jäsenyys tarkoittaa kaikkea tätä ja paljon muuta:

 • Saat Slice.fi ja Pivo-sovellukset käyttöösi TUOn alueelliset edut Turussa ja Salossa sekä yhteistyöedut seitsemällä muulla suomalaisella paikkakunnalla.
 • Slice.fi-sovellus toimii virallisena opiskelijakorttina, joka oikeuttaa mm. julkisen liikenteen alennuksiin (VR, Matkahuolto, Föli) ja Kelan ateriatukeen (päätoimiset opiskelijat).
 • Saat jäsenhintaisia lippuja TUOn järjestämiin opiskelijabileisiin ja tapahtumiin. Voit myös ostaa TUOn tuotteita (esimerkiksi haalarimerkkejä) jäsenhintaan.
 • TUO auttaa ja tukee sinua läpi opintojesi. Opiskelijakunnan jäsenenä varmistat, että saat tukea silloin, kun sitä tarvitset. TUOlta voit pyytää apua esimerkiksi silloin, jos kurssiarvosanasi ovat myöhässä tai jos kohtaat korkeakouluyhteisössä häirintää tai kiusaamista.
 • Voit olla mukana aloittamassa kerhotoimintaa ja saada opiskelijakunnan tukea kerhosi toimintaan.
 • TUOn jäsentiedotteesta saat ensimmäisenä tiedon tulevista tapahtumista ja opiskelijaelämään liittyvistä uutisista.
 • Jäsenenä voit vaikuttaa opiskelijakunnan, Turun amk:n ja Turun alueen asioihin. Saat äänioikeuden TUOn edustajistovaaleissa ja voit asettua itse ehdolle. 31-paikkainen edustajisto on TUOn ylintä päätösvaltaa käyttävä elin.
 • Yhdessä olemme enemmän. Tällä hetkellä TUO edustaa yli 5 000 Turun amk:n opiskelijaa. Mitä useampaa opiskelijaa opiskelijakunta edustaa, sitä tarkemmin sen mielipiteitä kuunnellaan esimerkiksi paikallisessa päätöksenteossa.

Kuka voi liittyä opiskelijakunta TUOn jäseneksi?

Opiskelijakunta TUOn jäsenistä ja jäsenyyden ehdoista on säädetty Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn säännöissä, jotka löytyvät nettisivujen materiaalipankista.

Opiskelijakunta TUOn jäseniksi voivat liittyä Turun ammattikorkeakoulussa tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat. Opiskelijakunnan jäseniksi voivat liittyä myös seuraavat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat: tutkintotavoitteisessa koulutuksessa opiskelevat vaihto-opiskelijat, polkuopiskelijat (ns. vihreä opiskelijakortti), korkeakouludiplomia suorittavat opiskelijat (ns. vihreä opiskelijakortti) sekä erillisellä opinto-oikeudella opiskelevat opiskelijat (ns. vihreä opiskelijakortti).

Jäsenyyden ehtoina toimivat kaksi asiaa: opiskelija opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa tutkintoon johtavassa koulutuksessa ja on ilmoittautunut läsnäolevaksi.

Mitä tarkoittaa vihreä opiskelijakortti?

Polkuopiskelijat, korkeakouludiplomia sekä erillisellä opinto-oikeudella opiskelevat opiskelijat ovat oikeutettuja ns. vihreään opiskelijakorttiin. Slicessa tämä kortti on keltaisen värinen ja Pivoon ”vihreää” korttia ei ole mahdollista saada. Vihreään korttiin oikeutetut TUOn jäsenet saavat kaikki samat edut kuin muutkin TUOn jäsenet poislukien KELAn ateriatuki, VR:n sekä Matkahuollon alennukset.

Opiskelijakunnan jäsenyydestä eroaminen

Opiskelijakunnan jäsenyydestä voi erota milloin tahansa ilmoittamalla siitä opiskelijakunnalle ja täyttämällä Jäsenyydestä eroaminen –lomakkeen, joka löytyy nettisivujen materiaalipankista.

Jäsenmaksua ei palauteta, mikäli jäsenyyden ehdot edelleen täyttyvät. Käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain silloin, mikäli opiskelija on eronnut Turun ammattikorkeakoulusta tai valmistunut. Opiskelijakunta perii kaikista maksupalautuksista viiden euron käsittelymaksun. Jäsenmaksupalautus lasketaan kunkin vuoden jäsenyyys- ja muiden maksujen mukaisesti. Opiskelijalle toimitetaan tämän halutessa laskelma jäsenmaksupalautuksen muodostumisesta. Alle viiden euron maksuja ei palauteta.

Opiskelijakunnna jäsenyydestä eroamisesta sekä jäsenmaksun palautuksesta on säädetty Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn Johto- ja hallintosäännössä, joka löytyy nettisivujen materiaalipankista.

Mitä jäsenyys maksaa?

Jäsenyyden voi ostaa vain opiskelijakunta TUOn verkkokaupasta.

Uudet jäsenet

 Jäsenyyden kesto  Hinta
 4,5 vuotta  114 €  Säästö 28 €
 4 vuotta  104 €  Säästö 23 €
 3,5 vuotta  94 €  Säästö 18 €
 2 vuotta  61 €  Säästö 6 €
 1 vuosi  37 €  Säästö 4 €
 Lukukausi (0,5 vuotta)  24 €

Hinnat sisältävät opiskelijakunnan liittymismaksun 7 euroa.

Jatkavat jäsenet

 Jäsenyyden kesto  Hinta
 2 vuotta  54 €  Säästö 6 €
 1 vuosi  30 €  Säästö 4 €
 Lukukausi (0,5 vuotta)  17 €

Maksoitko pitkän jäsenyyden, mutta valmistuit etuajassa tai vaihdoit koulua? Ei hätää. Ota yhteyttä opiskelijakuntaan, sinun on mahdollista saada käyttämättä jäänyt osa jäsenmaksustasi takaisin.

Jäsenyyden ostaminen

Siirry TUOn verkkokauppaan:

 • Jäseneksi liittyminen tai jäsenyyden uusiminen tapahtuu osoitteessa Kide.app (entinen bailataan.fi). Siirry jäseneksi liittymiseen tai uusimiseen tästä.
 • Valitse listasta itsellesi sopivin jäsenyyskausi. Lukukausi on voimassa syys- tai kevälukukauden ja lukuvuosi koko lukuvuoden ajan.
 • Kirjaudu verkkokauppaan Facebook-tunnuksellasi tai aiemmin luomallasi tunnuksella. Jos et ole vielä luonut käyttäjätunnusta, voit luoda sen klikkaamalla ”Luo käyttäjätunnus”.
 • Verkkokauppa pyytää sinua kirjautumaan HAKA-tunnuksilla, jotta tiedämme sinun olevan opiskelija.
 • Täytä liittymislomake.
 • Lomakkeen täyttämisen jälkeen siirry maksamaan valitsemasi jäsenyystuote.

HUOM! Liittymislomakkeessa pyydetään ilmoittamaan opiskelijanumero ja koulun sähköpostiosoite. Muista täyttää molemmat tiedot oikeisiin kenttiin, jotta voit käyttää Sliceä. Opiskelijanumero alkaa opintojesi alkamisvuodella (esim. 19) ja löydät sen Peppi-järjestelmästä suoritukset-välilehdeltä oman nimesi perästä.

Digitaalinen opiskelijakortti

Opiskelijakunta TUOn jäsentunnisteina toimivat digitaaliset opiskelijakortit Slice ja Pivo.

Pivo aktivoidaan suoraan sovelluksesta ja Slicen saat käyttöösi näin:

HUOM! Voit aktivoida Slicen aikaisintaan tunnin päästä jäsenyytesi oston jälkeen (ruuhka-aikoina tiedon siirrossa voi kestää kauemmin).

 1. Mene osoitteeseen www.slice.fi/upload.
 2. Kirjaa tarvittavat tiedot. Täytä kohtaan sähköposti koulun sähköpostiosoite ja kohtaan opiskelijatunnus amk:n opiskelijanumerosi. Opiskelijanumero alkaa opintojesi alkamisvuodella (esim. 19) ja löydät sen Peppi-järjestelmästä suoritukset-välilehdeltä oman nimesi perästä.
 3. Lisää kuva lomakkeella.
 4. Tämän jälkeen saat aktivointiohjeet koulun sähköpostiin ja voit ottaa Slice.fi -sovelluksen käyttöön.

Etkö pääse kirjautumaan Sliceen?

Mikäli Slice on kirjannut sinut ulos sovelluspäivityksen tai puhelimenvaihdon takia, voit resetoida tunnuksesi osoitteessa www.slice.fi/resetoi. Muistathan käyttää koulun sähköpostiosoitetta.

Tarkistathan roskapostikansiosi, sillä aktivointi- tai resetointiohjeet saattavat vahingossa päätyä sinne.

Huomaa, että koska jäsenrekisteri päivittyy pienellä viiveellä, sinun täytyy odottaa tunti jäsenyyden oston tai uusimisen jälkeen, ennen kuin voit onnistuneesti aktivoida tai resetoida tunnuksesi.

Aktivointikoodi saattaa joskus saapua muutaman vuorokauden viiveellä, mutta jos et saa koodia odottamisesta huolimatta, laitathan meille sähköpostia osoitteeseen tuo@opiskelijakunta.net. Kerro sähköpostissa opiskelijanumerosi ja koulun sähköpostiosoitteesi.

Jäsenrekisteriseloste

Jäsenrekisteriselosteen löydät täältä.

Usein kysyttyä

1. Mistä saan tarran opiskelijakorttiini? Saako tarroja myös tulevaisuudessa, vaikka TUO on siirtynyt digitaalisiin opiskelijakortteihin?

Lukuvuositarran opiskelijakorttiin saat TUOn jäsenpalvelupisteiltä Lemminkäisenkadulta ja Sepänkadulta sekä pop-up -jäsenpalvelusta Linnankadulta ja Salosta. Jäsenpalvelun aukioloajat näet täältä.

Opiskelijakortteihin luovutetaan tarroja niin kauan kuin kortteja on liikkeellä.

2. En pääse käymään jäsenpalvelussa sen ollessa auki. Mistä saan tarran?

Voit noutaa lukuvuositarran pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien jäsenpalvelusta. Listan opiskelijakunnista ja niiden jäsenpalveluiden aukioloajat ja yhteystiedot löydät osoitteesta opiskelijakuntasi.fi.

Voit toimittaa opiskelijakorttisi ja postimerkillä varustetun palautuskuoren osoitteeseen Lemminkäisenkatu 30, 20520 Turku. Liimaamme korttiisi uuden tarran ja palautamme kortin sinulle postissa. Huomioithan, että opiskelijakunta TUO ei vastaa Postin toiminnasta eli tilanteista, joissa kortti katoaa tai viivästyy.

Voit pyytää ystävääsi noutamaan tarran korttiisi. Tällöin sinun täytyy ilmoittaa meille ennakkoon sähköpostitse tai puhelimitse tarran noutavan henkilön nimi ja hänellä on oltava korttisi mukanaan. Yhteystietomme löydät täältä.

3. Maksuominaisuudella varustettu korttini vanhenee. Voinko kuitenkin käyttää sitä opiskelijakorttina?

Maksuominaisuudella varustettu kortti käy opiskelijakorttina, vaikka maksuominaisuus olisikin vanhentunut. Opiskelijakunnan jäsenyys ja kortin omistus osoitetaan lukuvuositarralla ja kortissa olevalla kuvalla.