Palvelut

Tuo Lounge

Löydät TUO Loungen EduCityn ensimmäisestä kerroksesta, service centrestä, Kisälliä vastapäätä. Loungeen voit tulla esimerkiksi luentojen välissä tai ruokatauolla pelaamaan biljardia, juomaan rauhassa kupin kuumaa tai  vaikka haastamaan kaverin änärissä. TUO Loungesta löydät myös opiskelijakunnan henkilöstöä, jotka auttavat esimerkiksi opiskelun ongelmatilanteisiin ja jäsenyyteen liittyvissä asioissa.

TUO Loungesta voit ostaa erilaisia TUOlaiselle sopivia TUOtteita, kuten haalarimerkkejä, shottilaseja ja juomapulloja. Voit myös ostaa Turku AMK hupparin, collegen tai t-paidan Loungesta. Turku AMK brändituotteet myös myynnissä verkkokaupasta

TUO Loungessa kannattaa tulla piipahtamaan, voit yllättyä erilaisista alennuksista sekä kampanjoista!

Turun AMK:n opiskelijoiden panemaa pienpanimo-olutta myös sesongeittain myynnissä!

Tapahtumat

Opiskelijakunta TUO järjestää vuosittain lukusia erilaisia opiskelijatapahtumia. Muun muassa legendaariset Keltanokkabileet syksyisin, johon osallistuu yli 1000 opiskelijaa. Keväällä lähdetään esimerkiksi Landerundilla Turun lähikuntiin busseilla.

Opiskelijakunnan jäsenet pääsevät kaikkiin TUOn tapahtumiin alennettuun hintaan. Lisäksi jäseniä pyritään huomioimaan erilaisilla tavoilla tapahtumissa.

TUOn jäsenenä saat myös alennusta OPKU+ tapahtumista useista kaupungeista. Kannattaa siis katsoa mitä tapahtumia esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tai Jyväskylästä löytyy.

Tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä tapahtumat@opiskelijakunta.net

Lainauspalvelu

Opiskelijakunta TUOlta, on mahdollisuus opiskelijoiden lainata erilaisia tarvikkeita esim. illan viettoihin tai opiskelijaelämän tilanteisiin. Lainattavana on esimerkiksi lauta- ja ulkopelejä, termareita, kahvinkeitin, vedenkeitin ja vaikka mitä muuta.

Voit tiedustella lainattavia tarvikkeita osoitteesta tuo@opiskelijakunta.net. Lainattavat tarvikkeet noudetaan TUO Loungesta ja palautetaan sinne. Voit myös vinkata meille uusia lainattavia tuotteita samaan osoitteeseen.

Tuutorointi 

Tuutorit auttavat ja ohjeistavat uusia opiskelijoita heti ensimmäisistä päivistä alkaen ja tuutorina toimitaan koko aloittavan ryhmän ensimmäisen lukuvuoden ajan.

Tuutorina toimimisesta palkitaan kolmella opintopisteellä ja vertaistuutoroinnin opintojakso sopii vapaasti valittaviin.

Lisäksi pääset tutustumaan moneen uuteen ihmiseen ja saat arvokasta kokemusta niin ryhmässä toimimisesta kuin sen ohjaamisestakin.

Tuutorina saat myös kokemusta tapahtumien järjestämisestä sekä ryhmän toimintaan liittyvistä kysymyksistä.

Tuutoreiden ei tarvitse selvitä yksin, sillä tukena ovat niin muut vertaistuutorit, mahdollinen tuutorivastaava, Turun AMK:n henkilökunta kuin Opiskelijakunta TUOkin.

TUOlaisia tuutoreita vuosittain

Tuutorivastaavia vuosittain

Tuutoroitavia vuosittain

Vertaistuutoriksi hakeminen

Vertaistuutorina toimitaan koko aloittavan ryhmän ensimmäisen lukuvuoden ajan.

Vertaistuutoriksi haetaan täyttämällä hakulomake.

Haemme ensisijaisesti uusia vertaistuutoreita niistä koulutusohjelmista, joissa aloittaa uusia opiskelijoita.

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan jälkeen. Hakukriteereihin pääset tutustumaan alta.

 

Lisätietoja: tuutorointi@opiskelijakunta.net

Vertaistuutorin tehtäviin kuuluu
  • Olla mukana suunnittelemassa orientoivien päivien ohjelmaa yhdessä AMK:n henkilökunnan kanssa.
  • Opastaa uusia opiskelijoita AMK:ssa toimimiseen sekä opiskeluun
  • Tutustuttaa uudet opiskelijat opiskelijakulttuuriin ja vapaa-ajan aktiviteetteihin.
  • Tukea tuutoroitavan ryhmän ryhmäytymistä.
  • Edistää motivoitumista ja sitoutumista opiskeluun.
  • Osallistua hakumarkkinointiin.
  • Huomioithan, että opiskelijakunta TUO hakee uusia vertaistuutoreita sekä lähiopetuksen päivätoteutuksiin että verkko-opintojen toteutuksiin.

Tuutorina toimimisesta palkitaan kolmella opintopisteellä ja vertaistuutoroinnin opintojakso sopii vapaasti valittaviin.

Miten tuutoriksi haetaan?

Vertaistuutoreiden valintaprosessi koostuu hakulomakkeesta, ryhmähaastattelusta sekä opintopistekertymän tarkistuksesta. Tuutorihaku syksylle 2024 on auki 8.1.-28.1.2024. Hakulomakkeelle pääset tästä!

Hakijoita voidaan valita tuutoriksi hakemuslomakkeen perusteella, joten täytäthän sen huolella. Kutsumme hakijoita haastatteluun hakijamäärän ja hakemuksen sisällön perusteella.

Tuutoreita haetaan keväällä ja syksyllä, hakuajoista ilmoitetaan sosiaalisen median kanavissamme.

Hakemus

Täytäthän hakulomakkeen huolellisesti. Hakuajan päättymisen jälkeen kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi, mitkä ovat ne syyt, joiden vuoksi hakija on päättänyt hakea vertaistuutoriksi ja onko hakijalla käsitys siitä, mitä vertaistuutoritoiminta pitää sisällään ja mitä se hakijalta vaatii.

Muuta valinnoista

Haemme ensisijaisesti uusia vertaistuutoreista niistä koulutusohjelmista, joissa aloittaa uusia opiskelijoita.
Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan jälkeen.

Haastattelu

Vertaistuutorihakijat kutsutaan ryhmähaastatteluun lähtökohtaisesti koulutusohjelman mukaan. Ryhmähaastatteluun ei tarvitse valmistautua muuten kuin saapumalla paikalle omana itsenään ja iloisella mielellä!

Kutsu ryhmähaastatteluun lähetetään hakijoille sähköpostitse jo hakuaikana, kun alalle on saatu tarpeeksi hakemuksia. Haastatteluaikaa ei ole mahdollista vaihtaa ilman hyvin perusteltua syytä. Ryhmähaastattelu kestää on noin 30 minuuttia / ryhmä.

Haastatteluissa painotamme yhteistyö- ja ryhmätyötaitoja, ja käytämme näiden lisäksi arviointikriteereinä joustavuutta, innokkuutta, hyvinvointikeskeisyyttä, sosiaalista tilannetajua sekä käsitystä siitä, millainen vertaistuutorin rooli on.
Valinta voidaan perustaa myös valittavan tuutoriryhmän keskinäiseen ryhmädynamiikkaan, mikäli hakijoita on enemmän kuin tuutoreiden tarpeen määrä.
Valinnoissa pyritään huomioimaan valittavien tuutoreiden moninaisuus.

Vertaistuutorivalintojen kriteerit

Valinnat uusista vertaistuutoreista tehdään hakemuksen, haastattelun sekä opintopistekertymän tarkistuksen perusteella.
Jokaisen hakijan kohdalta tarkistetaan riittävä opintomenestys ja opintopistekertymä sekä mahdolliset muut huomiot, jotka voivat joko puoltaa valintaa tai estää valinnan. Vertaistuutoreiden on nautittava sekä Turun ammattikorkeakoulun että opiskelijakunta TUOn luottamusta.
Mikäli tuutori osoittaa omalla toiminnallaan olevansa sopimaton kyseiseen luottamustehtävään, voidaan tämä huomioida valintapäätöksessä.
Pakottavissa tilanteissa, kuten esimerkiksi mikäli tuutorihakijoita ei ole tarpeeksi, voidaan joustaa valintakriteereiden osalta.

Koulutus

Valituille vertaistuutoreille järjestetään pakollinen, kaksiosainen koulutus, johon ilmoittaudutaan valintojen jälkeen sähköpostitse saapuvalla kutsulla.

OIKEUSAPU JA NEUVONTA

Mietityttääkö sinua jokin oikeudellinen ongelma, esimerkiksi vuokra- tai työsuhteen solmimisen tai irtisanomisen suhteen? Pohditko perintöön tai avo- tai avioliittoon liittyviä oikeudellisia asioita? Onko sinulla riitaa jostain laskusta? Mietitkö yrityksen perustamiseen tai kenties ainejärjestöjen yhdistyssääntöihin liittyviä kysymyksiä? Askarruttaako sinua jokin muu oikeudellinen ongelma?

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n ylläpitämä oikeusapujaosto tarjoaa maksutonta lakineuvontaa kaikille Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin sekä opiskelijakunta TUOn jäsenille ympäri vuoden (myös kesälomalla). Jaosto koostuu oikeustieteen opiskelijoista. Oikeusapujaosto on sitoutunut auttamaan kaikkia opiskelijoita parhaalla mahdollisella tavalla – parhaan kykynsä ja ammattitaitonsa mukaan.

Kuinka Jaostoon voi ottaa yhteyttä

• Tulemalla päivystysaikana paikan päälle (Rehtorinpellonkatu 4 A)

• Soittamalla päivystysaikana numeroon +358 45 843 3428, tai

• Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tyy-oikeusapu@utu.fi.

Mitä tulee ilmoittaa?

Kaikki tapaukset ja asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Ottaessasi yhteyttä jaostoon, listaa ylös asiasi tiedot mahdollisimman yksityiskohtaisesti: mitä tarkalleen on tapahtunut ja milloin ja mikä asiassa mietityttää. Huomaathan myös, ettei oikeusapujaosto anna rikos- tai vero-oikeudellista neuvontaa eikä laadi asiakirjoja edes välillisesti.

Missä jaosto päivystää?

Jaosto päivystää 10.1.-17.5.2023 TYYn toimiston viereisessä kokoustila Virtasessa aina keskiviikkoisin klo 18-20. Jaosto palvelee suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Kesäjaksolla jaosto tarjoaa neuvontaa vain sähköpostitse. 

Miten saan palvelun käyttööni?

Varauduthan todistamaan opiskelijaoikeutesi esimerkiksi opiskelijakortilla tai lähettämällä sähköpostiviestisi koulun sähköpostistasi, jotta oikeutesi palveluun voidaan varmentaa.