Palvelut

Tuo Lounge

Löydät TUO Loungen EduCityn toisesta kerroksesta 2069 Kahvio -tilasta. Loungeen voit tulla esimerkiksi luentojen välissä tai ruokatauolla pelaamaan biljardia, juomaan rauhassa kupin kuumaa tai  vaikka haastamaan kaverin änärissä. TUO Loungesta löydät myös opiskelijakunnan henkilöstöä, jotka auttavat esimerkiksi opiskelun ongelmatilanteisiin ja jäsenyyteen liittyvissä asioissa.

TUO Loungesta voit ostaa erilaisia TUOlaiselle sopivia TUOtteita, kuten haalarimerkkejä, shottilaseja ja juomapulloja. Voit myös ostaa Turku AMK hupparin, collegen tai t-paidan Loungesta. Turku AMK brändituotteet myös myynnissä verkkokaupasta

TUO Loungessa kannattaa tulla piipahtamaan, voit yllättyä erilaisista alennuksista sekä kampanjoista!

Turun AMK:n opiskelijoiden panemaa pienpanimo-olutta myös sesongeittain myynnissä!

Tapahtumat

Opiskelijakunta TUO järjestää vuosittain lukusia erilaisia opiskelijatapahtumia. Muun muassa legendaariset Keltanokkabileet syksyisin, johon osallistuu yli 1000 opiskelijaa. Keväällä lähdetään esimerkiksi Landerundilla Turun lähikuntiin busseilla.

Opiskelijakunnan jäsenet pääsevät kaikkiin TUOn tapahtumiin alennettuun hintaan. Lisäksi jäseniä pyritään huomioimaan erilaisilla tavoilla tapahtumissa.

TUOn jäsenenä saat myös alennusta OPKU+ tapahtumista useista kaupungeista. Kannattaa siis katsoa mitä tapahtumia esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tai Jyväskylästä löytyy.

Tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä tapahtumat@opiskelijakunta.net

Lainauspalvelu

Opiskelijakunta TUOlta, on mahdollisuus opiskelijoiden lainata erilaisia tarvikkeita esim. illan viettoihin tai opiskelijaelämän tilanteisiin. Lainattavana on esimerkiksi lauta- ja ulkopelejä, termareita, kahvinkeitin, vedenkeitin ja vaikka mitä muuta.

Voit tiedustella lainattavia tarvikkeita osoitteesta tuo@opiskelijakunta.net. Lainattavat tarvikkeet noudetaan TUO Loungesta ja palautetaan sinne. Voit myös vinkata meille uusia lainattavia tuotteita samaan osoitteeseen.

Tuutorointi 

Tuutorit auttavat ja ohjeistavat uusia opiskelijoita heti ensimmäisistä päivistä alkaen ja tuutorina toimitaan koko aloittavan ryhmän ensimmäisen lukuvuoden ajan. Tuutoriksi voi hakea jokainen Turun ammattikorkeakoulun toisen tai myöhemmän vuoden opiskelija.

Tuutorina toimimisesta palkitaan 1-3 opintopisteellä ja vertaistuutoroinnin opintojakso sopii vapaasti valittaviin. Lisäksi pääset tutustumaan moneen uuteen ihmiseen ja saat arvokasta kokemusta niin ryhmässä toimimisesta kuin sen ohjaamisestakin.

Tuutorina saat myös kokemusta tapahtumien järjestämisestä sekä koulutusta ryhmäyttävän toiminnan järjestämisestä. Tuutoreiden ei tarvitse selvitä tehtävästään yksin, sillä tukena ovat niin muut vertaistuutorit, mahdollinen tuutorivastaava, Turun AMK:n henkilökunta kuin Opiskelijakunta TUOkin.

 

TUOlaisia tuutoreita vuosittain

Tuutorivastaavia vuosittain

Tuutoroitavia vuosittain

Vertaistuutoriksi hakeminen

Vertaistuutorina toimitaan koko aloittavan ryhmän ensimmäisen lukuvuoden ajan. Vertaistuutoriksi haetaan täyttämällä hakulomake.

Haemme ensisijaisesti uusia vertaistuutoreita niistä koulutusohjelmista, joissa aloittaa uusia opiskelijoita. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan jälkeen. Hakukriteereihin pääset tutustumaan alta.

 Lisätietoja: tuutorointi@opiskelijakunta.net

Vertaistuutorin tehtäviin kuuluu
  • Olla mukana suunnittelemassa orientoivien päivien ohjelmaa yhdessä AMK:n henkilökunnan kanssa.
  • Opastaa uusia opiskelijoita AMK:ssa toimimiseen sekä opiskeluun.
  • Tutustuttaa uudet opiskelijat opiskelijakulttuuriin ja vapaa-ajan aktiviteetteihin.
  • Tukea tuutoroitavan ryhmän ryhmäytymistä.
  • Edistää motivoitumista ja sitoutumista opiskeluun.
  • Osallistua hakumarkkinointiin.

Opiskelijakunta TUO hakee uusia vertaistuutoreita sekä lähiopetuksen päivätoteuttuksiin, kansainvälisiin degree-toteutuksiin että verkko-opintojen toteutuksiin.

Tuutoriksi soveltuu parhaiten henkilö, joka on motivoitunut auttamaan uusia opiskelijoita ja tekemään yhteistyötä opiskelijakunnan sekä ammattikorkeakoulun henkilökunnan kanssa.

Miten tuutoriksi haetaan?

Vertaistuutoreiden valintaprosessi koostuu hakulomakkeesta, ryhmähaastattelusta sekä opintopistekertymän tarkistuksesta. Tuutorihaku syksylle 2025 on auki 1.10.-18.10. Hakulomakkeelle pääset tästä!

Hakijoita voidaan valita tuutoriksi, kutsua haastatteluun tai suoraan hylätä hakemuslomakkeen perusteella, joten täytäthän sen huolella. Kutsumme hakijoita haastatteluun hakijamäärän ja hakemuksen sisällön perusteella.

Valituille vertaistuutoreille järjestetään pakollinen koulutus, johon ilmoittaudutaan valintojen jälkeen sähköpostitse saapuvalla kutsulla. Koulutus on sallittu poissaolo opetuksesta.

Hakemus

Haemme ensisijaisesti uusia vertaistuutoreista niistä koulutusohjelmista, joissa aloittaa uusia opiskelijoita.

Täytäthän hakulomakkeen huolellisesti. Hakuajan päättymisen jälkeen kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi, mitkä ovat ne syyt, joiden vuoksi hakija on päättänyt hakea vertaistuutoriksi ja onko hakijalla käsitys siitä, mitä vertaistuutoritoiminta pitää sisällään ja mitä se hakijalta vaatii. Pohdi hakemukseen vastatessasi, miksi juuri sinä olisit hyvä tuutori, mitä annettavaa sinulla on uusille opiskelijoille ja miten toimit vuorovaikutustilanteissa.

Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan jälkeen.

Haastattelu

Vertaistuutorihakijat kutsutaan ryhmähaastatteluun lähtökohtaisesti koulutusohjelman mukaan. Ryhmähaastatteluun ei tarvitse valmistautua muuten kuin saapumalla paikalle omana itsenään ja iloisella mielellä!

Kutsu ryhmähaastatteluun voidaan lähettää hakijoille sähköpostitse jo hakuaikana, kun alalle on saatu tarpeeksi hakemuksia. Haastatteluaikaa ei ole mahdollista vaihtaa ilman hyvin perusteltua syytä. Ryhmähaastattelu kestää on noin 30 minuuttia / ryhmä.

Haastatteluissa painotamme yhteistyö- ja ryhmätyötaitoja, ja käytämme näiden lisäksi arviointikriteereinä joustavuutta, innokkuutta, hyvinvointikeskeisyyttä, sosiaalista tilannetajua sekä käsitystä siitä, millainen vertaistuutorin rooli on.

Valinta voidaan perustaa myös valittavan tuutoriryhmän keskinäiseen ryhmädynamiikkaan, mikäli hakijoita on enemmän kuin tarvittava tuutoreiden määrä. Valinnoissa pyritään huomioimaan valittavien tuutoreiden moninaisuus.

Vertaistuutorivalintojen kriteerit

Valinnat uusista vertaistuutoreista tehdään hakemuksen, haastattelun sekä opintopistekertymän tarkistuksen perusteella.

Jokaisen hakijan kohdalta tarkistetaan riittävä opintomenestys ja opintopistekertymä sekä mahdolliset muut huomiot, jotka voivat joko puoltaa valintaa tai estää valinnan. Vertaistuutoreiden on nautittava sekä Turun ammattikorkeakoulun että opiskelijakunta TUOn luottamusta.

Mikäli tuutori osoittaa omalla toiminnallaan olevansa sopimaton kyseiseen luottamustehtävään, voidaan tämä huomioida valintapäätöksessä. Pakottavissa tilanteissa, kuten esimerkiksi mikäli tuutorihakijoita ei ole tarpeeksi, voidaan joustaa valintakriteereiden osalta.

Huomioithan, että tuutorointiin liittyy muutamia vaatimuksia, jotka hakijan tulee täyttää, jotta voimme taata kaikille aloittaville opiskelijoille turvallisen ja asianmukaisen kokemuksen opintojen aloituksesta. Vaatimukset pätevät kaikissa tuutorihauissa

Vaatimukset
  • Opintopisteitä tulee olla kertynyt kohtuullisesti opiskeluaikaan nähden
  • Hakijan tulee olla motivoitunut ja halukas sitoutumaan tuutorointiin koko lukuvuodeksi, ei vain orientoivien ajaksi
  • Hakijan tulee osoittaa kykyä toimia ryhmässä
  • Hakijan tulee kyetä rakentavaan vuorovaikutukseen opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa
  • Hakijalla ei saa olla ongelmia päihteiden käytön kanssa
  • Hakijaan ei ole kohdistettu kurinpitotoimia koulun toimesta

Edellytysten täyttymättömyys voi olla este tuutoriksi valitsemiselle. Valinta voidaan perua myös jälkikäteen, mikäli Turun Ammattikorkeakoulun tai TUOn tiedossa on este tuutorina toimimiselle.

OIKEUSAPU JA NEUVONTA

Mietityttääkö sinua jokin oikeudellinen ongelma, esimerkiksi vuokra- tai työsuhteen solmimisen tai irtisanomisen suhteen? Pohditko perintöön tai avo- tai avioliittoon liittyviä oikeudellisia asioita? Onko sinulla riitaa jostain laskusta? Mietitkö yrityksen perustamiseen tai kenties ainejärjestöjen yhdistyssääntöihin liittyviä kysymyksiä? Askarruttaako sinua jokin muu oikeudellinen ongelma?

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n ylläpitämä oikeusapujaosto tarjoaa maksutonta lakineuvontaa kaikille Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin sekä opiskelijakunta TUOn jäsenille ympäri vuoden (myös kesälomalla). Jaosto koostuu oikeustieteen opiskelijoista. Oikeusapujaosto on sitoutunut auttamaan kaikkia opiskelijoita parhaalla mahdollisella tavalla – parhaan kykynsä ja ammattitaitonsa mukaan.

Kuinka Jaostoon voi ottaa yhteyttä

• Tulemalla päivystysaikana paikan päälle (Rehtorinpellonkatu 4 A)

• Soittamalla päivystysaikana numeroon +358 45 843 3428, tai

• Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: tyy-oikeusapu@utu.fi.

Mitä tulee ilmoittaa?

Kaikki tapaukset ja asiakastiedot ovat luottamuksellisia. Ottaessasi yhteyttä jaostoon, listaa ylös asiasi tiedot mahdollisimman yksityiskohtaisesti: mitä tarkalleen on tapahtunut ja milloin ja mikä asiassa mietityttää. Huomaathan myös, ettei oikeusapujaosto anna rikos- tai vero-oikeudellista neuvontaa eikä laadi asiakirjoja edes välillisesti.

Missä jaosto päivystää?

Jaosto päivystää 10.1.-17.5.2023 TYYn toimiston viereisessä kokoustila Virtasessa aina keskiviikkoisin klo 18-20. Jaosto palvelee suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Kesäjaksolla jaosto tarjoaa neuvontaa vain sähköpostitse. 

Miten saan palvelun käyttööni?

Varauduthan todistamaan opiskelijaoikeutesi esimerkiksi opiskelijakortilla tai lähettämällä sähköpostiviestisi koulun sähköpostistasi, jotta oikeutesi palveluun voidaan varmentaa.