Kannanotto: Salolaisille opiskelijoille on mahdollistettava myös yhtäläinen opiskelijaruokailu

27.11.2023 Turun ammattikorkeakoulun Messi-intranettiin tulleessa uutisessa kerrotaan Salon toimipisteen ravintolan uudistuksesta ja opiskelijalounasetuuden poistumisesta maaliskuussa 2024.

Opiskelijakunta TUO ei hyväksy tätä opiskelijalounasedun poistoa kampukselta! Salon opiskelijalounasedun poistaminen kampuksen opiskelijoilta on huomattava askel opiskelijoiden epätasa-arvoistamiseen Turun ammattikorkeakoulun eri kampuksilla.

Tiedotteessa kerrottiin, että jatkossa opiskelijahintaista ruokaa olisi tarjolla Salon Sairaalan – Salonki ravintolassa. Yleisesti ei voida olettaa, että opiskelijat kävisivät omalla autollaan noin 7 kilometrin matkan ruokailuun. Järkevää julkista liikennettäkään ei ole tarjolla. Kulkeminen sairaalan ruokala Salonkiin kävellen vie Google mapsin mukaan n. 45min suuntaansa. Aiotaanko tuntien väliin laittaa noin 2 tunnin taukoja siirtymiä sekä ruokailua varten? Salon kampuksella on myös paljon kansainvälisiä opiskelijoita. He eivät ole tuoneet mukanaan minkäänlaisia kulkuvälineitä Suomeen, eikä suomalaisilla opiskelijoilla voida olettaa olevan henkilöautoa käytössä.

Opiskelijalounas on olennainen tekijä opiskelijan fyysisen jaksamisen sekä henkisen hyvinvoinnin takaamisessa ja turvaamisessa. Turun ammattikorkeakoulun strategiassa korostetaan yhteisön hyvinvoinnin vaalimista. Ei jätetä strategiaa vain sanojen tasolle.

Turun ammattikorkeakoulun tulee tukea opiskelijoita vaikuttamisessa Salon IoT Park Oy:ta kohtaan opiskelijalounasetuuden takaamiseksi!

Turun ammattikorkeakoulu ja sen opiskelijat ovat olleet selkeä osa Salon IoT Campusta usean vuoden ajan. Haluaako Salon IoT Campus opiskelijoiden sekä Turun ammattikorkeakoulun poistuvan tiloistaan? Koska, jos kampukselle ei saada opiskelijoita vaikeaa siellä korkeakoulunkaan on toimia.

Opiskelijoiden lounasedun poistuminen on käsittämätön ratkaisu varsinkin, kun samaan aikaan Salon IoT Campus hakee uusia yrityksiä tilojensa käyttäjäksi. Yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa, mikä on suurempi kilpailuetu asiakkaita hankkiessa kuin saman katon alla olevat tilat sekä tulevaisuuden osaajat. Huolestuttavaa, että tätä asiaa Salon IoT Campuksen ruokapalvelutuottaja kilpailutuksessa ei ole otettu huomioon.

Salo IoT Park oy:n tulee täten avata neuvottelut välittömästi uudelleen uuden palveluntuottajan kanssa ja löytää ratkaisu miten opiskelijahintainen ruoka on tarjolla jatkossakin kampuksella opiskelijoille!


Lisätiedot:
Elias Karjalainen
Hallituksen puheenjohtaja
elias.karjalainen@opiskelijakunta.net
045 670 5011

Jukka-Pekka Salmela
Vaikuttamisen asiantuntija
jukka.salmela@opiskelijakunta.net
041 312 3874